Lisbeth modtager pris fra minister: Hendes violin dulmer syge børns smerter

P2 Prisen Årets Ildsjæl gik til den 42-årige violinist Lisbeth Sagen, der spiller for syge børn på hospitalerne.

- Jeg har set gennem de sidste ni år, hvad det er musikken kan. Det går jo lige i blodet på mig også. Det kan meget mere end vi overhovedet aner.

Sådan sagde en rørt Lisbeth Sagen, da hun fredag aften fik overrakt prisen som Årets Ildsjæl til P2 Prisen i Musikhuset i Aarhus.

Lisbeth Sagen er violinist, og spiller med sit projekt MusikbeRiget for syge børn på danske hospitaler. Musikken er ikke bare underholdning for de syge børn – den lindrer også deres smerter, siger en overlæge på Rigshospitalets børneafdeling.

- Man kan introducere dem til en verden, som de måske – heller ikke uden for hospitalet – får adgang til, sagde hun, da hun blev kaldt op på scenen i Musikhuset i Aarhus som vinder.

Mette Bock: Alle nominerede fortjente prisen

Som du kan se i videoen ovenfor, modtog Lisbeth Sagen Ildsjæl-prisen fra Kulturminister Mette Bock (LA), efter at de tre nominerede til prisen var blevet præsenteret:

- Jeg får helt lyst til at give prisen til dem alle sammen, sagde Mette Bock fra scenen.

Artiklen fortsætter under videoen.

Hyldet på Facebook: vi har grædt og grinet med Lisbeth

Lisbeth Sagen var én af de tre nominerede til prisen, der de sidste dage er blevet præsenteret på dr.dk/klassisk. Alle tre nominerede er blevet mødt med kærlighed og jubel af brugerne på P2s Facebookside – ikke mindst Lisbeth Sagen, der nåede ud i over 200.000 danskeres Facebook-feed:

- Hun spillede for Sophia den dag hun blev overført til Riget. -og så har hun (og de andre fra MusikBeRiget) fulgt Sophia lige siden. De er fantastiske og vi har både grædt og grinet med dem mange gange, skrev en bruger som kommentar på Facebook.

  • (Foto: Nikolaj Lund)
  • (Foto: Nikolaj Lund)
  • (Foto: Nikolaj Lund)
  • (Foto: Nikolaj Lund)
1 / 4

- Det er en vigtig erkendelse, lad os få musikken mere udbredt i de miljøer, hvor mennesket kan få glæde af det, skrev Trine Stubberup.

De tre nominerede var blandt de mere end 300 forslag til prismodtagere, som P2s lyttere og brugerne på dr.dk/klassisk indstille i januar måned.

Vinderen blev valgt af P2 Prisens fagjury.

P2 Prisens fagjury

  • Esben Tange, juryformand og redaktør for P2 Prisen

  • Bent Grønholt, P2 Musik Produktion

  • Tatjana Kandel, repertoirechef DR Ensembler

  • Kristian Rahbek Knudsen, musikchef Aarhus Symfoniorkester

  • Per Rask Madsen, musikjournalist

  • Charlotte Nørby, leder af P2 playlist udvalget