Lisbeth, Ninna og Lene nomineret til årets Ildsjæl: - Jeg er bare så overrasket og overvældet!

P2 Pris-koncerten d. 3. februar rykker nærmere. I dag afslører vi de tre finalister til prisen som Årets Ildsjæl: Lene Juul Langballe, Lisbeth Sagen og Ninna Urhammer.

Lene Juul Langballe, Ninna Urhammer og Lisbeth Sagen er alle tre finalister til p2 Prisen Årets Ildsjæl. Hvem af dem, der vinder, bliver afgjort fredag den 3. februar. (Foto: Kåre Viemose. / Nikolaj Lund)

340 P2-lyttere og -brugere har i løbet af januar indstillet deres kandidater til P2 Prisen for Årets Ildsjæl 2017. Danskere, der gør en ekstra indsats for den klassiske musik.

Nu har P2 Prisens fagjury truffet den svære beslutning og udpeget de tre finalister i feltet.

De tre arbejder med klassisk musik for henholdvis syge børn, skolebørn og unge talenter. Deres navne er: Lisbeth Sagen, Ninna Urhammer og Lene Juul Langballe!

Overrasket og overvældet

Lene Juul Langballe havde slet ikke hørt, at hun var nomineret, da P2 ringede hende op for at fortælle at hun var i top tre:

- Hold da op! Jeg kender godt projektet Årets Ildsjæl fra tidligere år, men jeg vidste bestemt ikke, at der var nogen der havde indstillet mig, lød reaktionen fra Lene.

Lisbeth Sagen kendte også til Årets Ildsjæl, og opdagede ved et tilfælde, at hun var indstillet.

- Jeg er bare så overrasket og overvældet. Forleden var jeg inde på hjemmesiden for at se hvem der fik de forskellige P2-priser og lure lidt, og jeg faldt helt ud af sofaen ved at se, at jeg var indstillet. Jeg bliver så rørt over det de skriver.

- Det er morsomt og rørende. Sikke et skulderklap og sikken en overraskelse, siger også den tredje finalist, Ninna Urhammer.

Ninna Urhammer og MusikAlliancen lærer skolelever i Brønshøj-Husum-området de klassiske instrumenter at kende. (© KAJBONNE)

Sætter gang i musikken i Brønshøj-Husum

En af de tre finalister bliver kåret som vinder til P2 Pris-koncerten 3. februar. De er alle tre nomineret for deres arbejde med musik, børn og unge. Men de kommer fra helt forskellige områder.

Lærer og amatørmusiker Ninna Urhammer står bag foreningen MusikAlliancen, der sætter gang i musikken på folkeskoler i Brønshøj-Husum i København. De sørger for at børnene kan få musikken tæt på gennem gruppeundervisning af professionelle musikere og muligheden for at låne instrumenter i en instrumentbank.

MusikAlliancen holder også koncerter, og samarbejder med lokale amatørorkestre, kirkekor, rappere og folkedansere.

Ninna Urhammer en en ”arbejdshest” og har et ”brændende hjerte for at give sin kærlighed til den klassiske musik videre til børnene,” lyder det i lytterindstillingerne på dr.dk/klassisk.

Lisbet Sagen spiller for syge børn på Rigshospitalet (Foto: Nikolaj Lund)

- Gør mig glad når jeg har været bange

Violinist Lisbeth Sagen er nomineret for at spille musik for indlagte på landets hospitaler gennem sit projekt MusikBeRiget. Hun fik idéen da hun var på barsel, og begyndte at spille på børneafdelingen på Rigshospitalet i København i 2009.

Siden er MusikBeRiget vokset. Nu spiller hun og kollegerne både for børn og voksne rundt omkring i landet. Men kernen i projektet er stadig at møde de indlagte børn på Rigshospitalet med musik, og det gør hun i dag flere gange om ugen.

”Hun ska ha prisen fordi hun gør mig glad når jeg li' har været bange. Knus fra Sophia,” lyder det fra en 9-årig indstiller på hjemmesiden.

Lene Juul Langballe giver mange unge sangere deres første oplevelse med opera.

Utrætteligt arbejde med unge og opera

Producent Lene Juul Langballe fra Den Jyske Opera er nomineret for talentudviklingsprojektet TalentU. Hun er initiativtager til projektet, der giver unge sangere i alderen 15-22 år mulighed for at udvikle deres talent og være med i professionelle operaforestillinger på Den Jyske Opera.

Her får mange unge deres allerførste møde med opera og musikdramatik.

Ved siden af TalentU arbejder Lene Juul Langballe også med unge sangere i Sangkraft Aarhus. Hun fortjener prisen for sit ”utrættelige arbejde for at formidle operakunsten og sangglæden,” skriver en P2-lytter i sin indstilling.