Se Anders Lund Madsen smadre cellobue: en halv million kroner - er den af enhjørningehår?!

Den prisbelønnede cellist Andreas Brantelid har været på tv mange gange i sin karriere. Se ham både som barnestjerne og på slap line.

Andreas Brantelid er 29 år, men hans karriere spænder allerede over tre årtier.

I aften hædres han som Årets P2-kunstner ved P2 Priskoncerten i Aarhus - og i den anledning har vi været en tur i DRs arkiver og fundet seks klip med cellisten gennem de sidste 20 år.

Brantelid modtog allerede Kronprinsparrets Kulturpris i 2009, og de mange penge brugte han på en ny cellobue: Til 500.000 kr!

Den er et vigtigt redskab for hans arbejde, men også et redskab for Anders Lund Madsens humor i 'Det andet talkshow'. Som du kan se i videoen ovenfor, "svinede" Lund Madsen cellisten til, mens cellobuen (forhåbentlig en billig erstatning!) ikke slap levende fra interviewet.

Herunder er der videoer med Andreas Brantelid gennem de sidste 20 år:

1998

Allerede fra barnsben deltog Andreas Brantelid i talkshows. Her hvor han imponerer med sit talent i en ung alder.

Han har spillet siden han var tre år gammel, hvor han var med sin far på arbejde i Det Kongelige Kapel. Her besluttede han sig for at blive musiker; ligesom far. Her kan du se ham som 11-årig:

2002

Med masser af priser og hæder virker det ikke umuligt for den unge Andreas Brantelid at blive solist.

Han finder det lidt kedeligt at øve, men når han spiller koncerter er han i sit es. Det er her, han finder glæden og begejstringen ved musikken, og ser det hårde arbejde bære frugt.

2007

Andreas Brantelid er blevet kaldt viderunderbarn hele sit liv.

I Deadline 17:00 fortæller han, at han glad for anerkendelsen, men at det ikke påvirker musikken: Den personlige glæde og passion ved musikken forsvinder nemlig ikke med sådan et stempel.

2009

Når Andreas ikke øver sig eller spiller koncert, så er det fodbolden der tager Andreas Brantelid fokus. Han har altid været interesseret i fodbold og er blå-hvid FCK-fan.

Havde det ikke været musikken han brændte for, så havde der nok været en endnu større passion for fodbold, siger han, idnen han modtager Kronprinsparrets Kulturpris:

2011

To år efter modtagelsen af Kronprinsparrets pris fortæller Brantelid i TV Avisen, at han har brugt alle pengene på en cellobue. Det klip har Anders Lund Madsen sandsynligvis set:

I aften, fredag den 3. februar er opmærksomheden rettet mod Andreas Brantelid igen, når han modtager hæderen som årets P2 Kunstner.