Peter Lodahl ny kunstnerisk leder for Copenhagen Opera Festival

Tenoren Peter Lodahl overtager ledelsen af Copenhagen Opera Festival fra Michael Bojesen.

Copenhagen Opera Festival har gennem de seneste otte år sat sit præg på hovedstadens musikliv med opera i gaden, på vandvejene, på torve, pladser, museer og talrige andre mere eller mindre overraskende steder. I sidste måned blev det meldt ud at Michael Bojesen, efter fire år som kunstnerisk leder for den udadvendte festival, stopper i jobbet for til gengæld at blive operachef i Malmø.

Og nu er hans efterfølger så fundet: Tenoren Peter Lodahl får nyt job som festivalchef. Han tiltræder 1. november 2016, og skal i gang med at planlægge festivalens 2018-udgave.

- Jeg har været interesseret i jobbet, men havde ikke set det komme, siger Peter Lodahl om jobskiftet.

Min gode smag og mit netværk er min styrke Festivalen er dog ikke noget nyt bekendtskab for ham, for han har både sunget på Copenhagen Opera Festival og fungeret som kunstnerisk konsulent.

- Jeg har været med til at lægge repertoire og caste de seneste 3-4 år. Det har været spændende for mig at sidde nede i maskinrummet, når man er vant til at stå på scenen, fortæller han.

Nu skal Peter Lodahl så være kunstnerisk leder, og han mener selv, at hans største styrker i jobbet bliver hans netværk og hans gode smag.

- Jeg kender branchen, og føler at jeg har en god smag, eller i hvert fald en personlig smag! Jeg er ret bevidst om hvad jeg synes er god stil, siger han.

Folkelig og elitær på én gang Selvom Peter Lodahl har sin egen stilsikre smag, så siger han dog også, at der sagtens kan optræde elementer på festivalen, som måske ikke taler direkte til hans egen personlige smag. Og han forklarer, at der også fremover vil være både folkelige formater og mere elitære og eksperimenterende elementer at finde ved den københavnske operafest.

- Min vision handler om at opera skal gøres folkeligt. Det er grundpræmissen for festivalen. Jeg vil forsøge at hæve niveauet på det vi kalder folkeligt, og så vil jeg forsøge at gøre det mere tilgængeligt at gå til de mere smalle forestillinger. For eksempel var der sidste år en eksperimenterende forestilling, ”Leaves” (af Karsten Fundal og Efterklang, red.), på festivalen. Det var et genrenedbrydende format, og det greb mig. Den slags synes jeg, at vi skal skabe en masse mere af.

Tenor på de store udenlandske scener Peter Lodahl har sunget på talrige operascener verden over, og har blandt andet markeret sig på Komische Oper i Berlin. Han har været fastansat på Det Kgl. Teater i København siden 2009, men valgte sidste sæson at skære ned på arbejdet i København for i stedet at prioritere de udenlandske engagementer.

Nu skal der også en chefstilling med ind i puslespillet – men Peter Lodahl fastholder, at han fortsætter sin internationale karriere. Til gengæld har han sagt op på Det Kongelige Teater.

Peter Lodahl er gæst i P2 Puls lørdag 24. september kl. 10, hvor han fortæller om jobskiftet.

Facebook
Twitter