Klassisk til din powernap

Du er ikke doven, men nærmere snu og snedig, hvis du hapser en powernap. Vi giver den ekstra power med lidt klassisk musik.

Du kender det godt. Du har spist din frokost og små to timer senere, omkring klokken 14, er hjernen ved at brænde sammen. Dine gab bliver mere og mere højlydte, og du drømmer dig til sydens siesta. Heldigvis er det vældig moderne med en powernap. 10-20 minutter hvor du giver hjernen en pause. Undersøgelser viser, at en powernap styrker din mentale parathed. I ugens playliste sætter jeg musik til din powernap, for der er ikke noget som at forsvinde lidt væk for en stund, og slet ikke hvis der er musik til …

Hør playlisten: Klassisk til din powernap

Du kan hente Ugens playliste som podcast og tage den med, hvor du end går og står. Musikken er hentet fra koncerter som har været sendt i P2. Du finder nogle af dem her nedenfor.

Hør koncerterne
Ekstranummer med pianisten Javier Perianes. Efter at have været solist i Mozarts klaverkoncert Elvira Madigan spillede han Chopins Nocturne i cis-mol.
Hør koncerten her

Marianna Shirinyan er en af de bedste pianister vi har i Danmark. I november 2015 var hun på scenen i Hellerup Kammermusikforening, sammen med cellisten Julian Steckel. De spillede blandt andet Tjajkovskijs Nocturne.
Hør hele koncerten her

Blossoming Jasmine er et stykke af den lettiske komponist Georgs Pelecis. Stykket var på programmet i Christians Kirke, ved en koncert med Danmarks UngdomsENsemble (DUEN) og akkordeonisten Bjarke Mogensen.

P2 lavede i 2015 en klassisk top 50 med filmmusik - godt hjulpet af lytterne. Ennio Morricone er en af de filmkomponister som selvfølgelig kom med ind på listen. Han er især kendt for sin musik til Sergio Leones spaghettiwesterns. Morricone dannede skole for en filmmusik, der gik fra at være ren underlægning, til at være medkommentator i handlingen.
Hør top 50-koncerten med masser af filmhits her

Bag navnet Claude Arrieu gemmer sig en kvinde, født i Paris i 1903. Hendes musik var på programmet ved festivalen Sommermusik på Fuglsang 2014. Festivalen er Storstrøms Kammerensembles årlige festival på Lolland.
Hør koncerten her

DR UnderholdningsOrkestret var især kendt for at spille Mozart med deres chefdirigent Adam Fischer. Orkestret er i dag et selvstændigt orkester. De går under navnet Danmarks Underholdningsorkester, og er gået i gang med at indspille Beethovens symfonier!
Hør den sidste Mozart med DR Underholdningsorkestret

P2 LIVElige nu
Grammofon

- med Mette Greiffenberg. Ikke så meget snak ... www.dr.dk/p2 (Genudsendelse fra i går).