Klassisk til en ven

Hvad er mon den bedste hilsen du har fået? Jeg fik en gang en cd af en ven. Den kom med posten, på et tidspunkt hvor jeg var langt nede og langt væk. Det var ikke en specielt nær ven, og der var ikke en masse ord med – bare en post-it med en kort hilsen og hans navn. Det er en af de bedste hilsner, jeg har fået.

”Sig det med blomster” lyder et gammelt slogan, der nok har fat i noget. Og med Interflora og lignende steder, kan man sende hilsner, der dufter eller smager af venlighed og opmærksomhed. Men musik er også let at sende.

Jeg har sammensat en playliste, der bare er seks stykker, som jeg synes er gode sammen. Kan du lide dem, så send dem til en ven. Eller til din mor nu på Mors dag.

Del listen på facebook ved at slå den op på din egen facebookside først. Herfra kan du dele den med én bestemt ven, ved at trykke ”del” og vælge ”Del på en vens tidslinje”.

Sig det med Bach, Beethoven, Nielsen og Oh Land. Musikken er hentet fra klassisk koncertoptagelser som DR har været ude og optage. Du kan læse om musikken her:

Bach: Triosonate D-dur

Musikken er fra en koncert i Vor Frelser Kirke - en koncert med overskriften 'Michala Petri og venner'. Den danske fløjtevirtuos er på scenen sammen med mezzosopran Pia Rose Hansen, cembalist Mahan Esfahani og organist Jens E. Christensen.

Se nu stiger solen

Oluf Ring var en dansk komponist, der virkede som seminarielærer og skrev en række fremragende og sangbare melodier, som er blevet folkeeje. Han indtog en central rolle i arbejdet med at styrke den folkelige sang i årene omkring 1. verdenskrig sammen med bl.a. Thomas Laub og Carl Nielsen. Det udmøntede sig i udgivelsen af Folkehøjskolens Melodibog i 1922.

Beethoven: Symfoni nr. 2

Beethoven vidste, at hans døvhed ikke kunne kureres. I anden symfoni er det som om han forsøger at glemme det, og dulme nerverne med ren livsglæde. En anmelder kaldte det 'et bemærkelsesværdigt, kolossalt værk, hvis dybsindighed, styrke og kunstneriske forståelse er meget usædvanlig'.

Oh Land: Everything Is Everywhere

Sangen er skrevet til DR PigeKoret, og markerer overgangen fra vinter til forår og fra barn til voksen. Oh Land kommer ud af en musisk familie og har vundet mange priser for sin musik.

Carl Nielsen: To fantasistykker

Romance og Humoresque, for obo og klaver. Det første er langsomt, og giver oboen mulighed for at synge sine toner ud. Det andet er mere humoristisk, og med en undertone af nordisk natur og skovpusleri i månelys. Sådan beskrev Carl Nielsen selv sin musik.

FacebookTwitter