Klassisk til opvasken

Det går ofte lidt lettere, hvis der er musik til, og denne playliste er specialdesignet til dig der skal vaske op ...

I gennemsnit tager en daglig opvask i en familie 30 minutter. På et år svarer det omtrent til en hel uges konstant opvask, uden pauser.

Men opvasken kan også være et frirum, hvor du kan tænke nye tanker og få nye gode idéer. Opvasken kan være dér, hvor du får nye input.

Hør Ugens playliste: Klassisk til opvasken

Ugens Playliste er specialdesignet til når du skal vaske op. Der er både noget der kan få det til at skumme, noget der sjasker og vasker, noget der gnider og gnubber, og noget til når du beundrer dine rene glas. Pas på du ikke taber noget undervejs!

Max Fage-Pedersen

Han giver dig klassisk til en blæsende aften, og klassisk til dig der pendler. Her kan du læse om hans vej ind til klassisk musik.

KLIK HER

Du kan hente Ugens playliste som podcast og tage den med dig. Musikken er hentet fra klassiske koncertoptagelser der har været sendt i P2. Du kan læse mere om musikken herunder.

Fokus på kvindelige komponister
Sonatinen af Claude Arrieu er hentet fra en koncert med Storstrøms Kammerensemble - en koncert, hvor ensemblet satte fokus på kvindelige komponister.
Hør hele koncerten her

Wienerklassiken kulminerer
Schubert gik i fodsporene efter Mozart og Beethoven i Wien, og i sine sidste værker folder han den klassiske arv ud i kæmpeformat. Hans 9. symfoni varer i sin helhed 60 minutter, og det er som om hele wienerklassikken kulminerer.
Hør hele koncerten her

Det mest spillede danske nummer
Tango Jalousie er komponeret af Jacob Gade, og regnes for det mest spillede danske musikværk rundt om i verden. Det er en tango, der oprindelig blev skrevet til en stumfilm i 1925, da Jacob Gade var kapelmester i biografen Paladsteatret i København. Indtægterne fra nummeret bliver i dag uddelt som legater til musikere. Her i playlisten bliver Tango Jalousie spillet af Bjarke Mogensen og Det Danske Ungdomsensemble DUEN.

Manden med de gode melodier
Den russiske komponist Tjajkovskij levede i sidste halvdel af 1800-tallet. Han skrev balletter, operaer, store orkesterværker og små fine melodier som fx den Nocturne du kan høre i Ugens playliste. Gode melodier er hans helt store kendemærke. Måske fordi de også hjalp ham med at finde vej i det indre mørke, han selv befandt sig i. Han skammede sig over sin homoseksualitet, og det førte til tvangstanker, melankoli og i sidste ende selvmord.
Hør hele koncerten

DR PigeKorets Forårskoncert
Hvert år hilser DR PigeKoret foråret velkomment med en forårskoncert. I 2015 var det med en håndfuld smukke, kraftfulde og bemærkelsesværdige nye nordiske værker - bundet sammen med kendte danske forårssange.
Hør hele koncerten her

P2 LIVElige nu
Hej P2

Nyt emne hver dag. Vært: Nina Ørum. HejP2@dr.dk