Send en playliste til din flamme og fyr op under kærligheden

Vi fejrer kærligheden med en kærlighedsfremmende playliste. Send ugens playliste til din flamme, og fyr op under kærligheden.

Lad os fejre kærligheden - fordi vi kan. Vi har lavet en playliste med romantisk musik. Du kan sende den direkte til din flamme.

Hør playlisten: Klassisk til Valentinsdag

Om værkerne:

Stravinskij: Tango
Russiske Stravinsky var ca. 57 år, da han ankom til USA i 1939. Året efter måtte han erkende, at pengene var små, og derfor begyndte han at skrive små simple melodier, som kunne give ham nogle hurtige penge. Det kom ikke kun hans lommer til gode. Tangoen, som var én af de første han skrev for at få mad på bordet, er i dag én af de mest indspillede i verden.

Hør den fra koncerten: Københavns Kammermusikfestival 2015

John Williams: Schindlers liste
John Williams har skrevet musik til en lang række film. Èn af dem den amerikanske film, Schindlers liste fra 1993, der blev instrueret af Steven Spielberg. Filmen fortæller den delvist autentiske historie om forretningsmanden Oskar Schindler, som reddede over 1000 jøder fra døden under 2. verdenskrig.

Hør mere filmmusik her

Francisco Tárrega: Gran Jota
Komponisten Francisco Tárrega (1852-1909) var også guitarist og pianist. Han startede ofte sine koncerter med at spille klaver i første halvdel og derefter tog han guitaren frem. Mange betegner ham som grundlæggeren af den moderne guitarteknik. Han skrev et hav af egne værker og arrangerede masser af klaverværker for guitar.

Hør hele koncerten med guitaristen Pepe Romero her

Beethoven: Klaverkoncert nr. 3
Beethovens 3. klaverkoncert er intens og koncentreret. Nogle ville sige oprørsk. Beethoven går langt ud over rammerne for, hvad en komponist kan tillade sig på det tidspunkt. Det var han ligeglad med. Hellere smække radikale tanker i synet på publikum, end bare at underholde dem!

Hør P2 Koncerten med musik af Beethoven

Kai Normann Andersen: Den allersidste dans
Kai Normann Andersen var egentlig uddannet bankmand, men han blev meget populær som komponist. Han var særdeles produktiv og skrev mere end 900 melodier, bl.a. til film og revyer. Den allersidste dans kommer fra syngefilmen Mød mig på Cassiopeia.

Hør hele sommerkoncerten med DR Pigekoret her

P2 LIVElige nu
P2 Koncerten: Mariss Jansons

Vi varmer op til Léonie Sonnings Musikpris-koncert 9. marts, hvor dirigenten Mariss Jansons modtager årets pris. Jörg Widmann: Sørgemarch for klaver og orkester. Schubert: Symfoni nr. 9. Yefim Bronfman, klaver. Bayerns Radiosymfoniorkester. Dirigent: Mariss Jansons. (Herkulessalen, München 2. februar). Ca. 21.30 Slagtøjsspilleren Wu Yan, der er debuteret fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, spiller Axel Borup-Jørgensen. Vært: Anne Bro. www.dr.dk/p2koncerten (Sendes også natten til mandag 00.05).