Prisregn over dansk komponist: Hans Abrahamsen rydder bordet

I september var det en Gramophone Award. Nu får Hans Abrahamsen også Nordisk Råds Musikpris for sit værk 'Let me tell you'.

Overraskelsen var ikke stor, da Hans Abrahamsen 1. november 2016 fik Nordisk Råds Musikpris for værket 'Let me tell you'. Det er et værk der har gået sin sejrsgang over hele verden, siden uropføreslen i 2013.

I september 2016 var det et album med en indspilning af 'Let Me Tell You', der tog prisen som årets ny musik-udgivelse i det engelske magasin Gramophone. Tidligere på året fik Abrahamsen den store amerikanske Grawemeyer Award for samme værk.

Nordisk Råds Musikpris 2016 blev uddelt 1. november i Koncerthuset i DR Byen. Med prisen følger 350.000 danske kroner, som Hans Abrahamsen kvitterede for med en kort takketale.

- Når jeg står her, føler jeg mig faktisk meget nordisk, sagde Hans Abrahamsen og tilføjede, at han har haft stor glæde af samarbejdet mellem de nordiske komponister, - et samarbejde der blandt andet består af den årligt tilbagevendende festival Nordisk Musikdage (én af verdens ældste festivaler) og festivalen Ung Nordisk Musik.

Værket 'Let Me Tell You' er siden 2013 blevet opført 25 gange i Europa og i USA. Det er skrevet til den canadiske sopran Barbara Hannigan, der synger rollen som Ophelia i værket.