Publikum rørt til tårer: Se DR PigeKorets smukke udgave af 'Forårsdag'

DR PigeKoret og Oh Land smeltede frosne vinterhjerter og fik tårerne til at trille i Koncertsalen. Se tre sange her

Første søndag i februar var DR KoncertHuset fyldt med publikummer fra hele landet, der kom for at opleve tredje koncert i Din Danske Sang med DR PigeKoret.

Koncerterne zoomer ind på de danske sange, og ikke mindst på de historier, minder og følelser, der knytter sig til dem. Og følelser, det var der i den grad i spil, da DR PigeKoret sang Anne Linnets 'Forårsdag'.

Som du kan se i videoen ovenfor blev flere i publikum rørt til tårer af den smukke sang.

Ohland sang sine barndomsminder ud

Solisten var Oh Land, der før har optrådt med og komponeret musik til DR PigeKoret. Hun havde valgt at synge sangene 'En Rose så jeg skyde', 'I skovens dybe stille ro - og 'Jens Vejmand', som du kan se herunder.

Artiklen fortsætter under videoen

- Jeg vidste med det samme, hvilke sange, jeg gerne ville synge – faktisk inden jeg overhovedet blev spurgt, om jeg ville være med, siger Ohland og fortæller om valget af 'Jens Vejmand':

- Udover at den er smuk, så var det en sang, som jeg elskede meget som barn. Når man er barn, forhåbentlig også når man bliver voksen, men specielt når man er barn, så har man sådan en meget stærk retfærdighedsfornemmelse, siger Oh Land:

- Hvis man arbejder hårdt, så skal man naturligvis også behandles ordentligt. Og det blev Jens Vejmand jo ikke. Han fik et gammelt frønnet bræt, og det kunne jeg ganske enkelt ikke bære. Jeg syntes det var skrækkeligt, og så gik jeg og sang denne her sang igen og igen, siger sangerinden.

Publikum sang med - og blev sunget for

Publikum var med til at vælge, hvilke sange DR PigeKoret skulle synge. Det resulterede i et program med sange som: ”Spurven sidder stum bag kvist”, ”Svantes Lykkelige dag” og ”Glemmer du.”

Til hver Din Danske Sang koncert har DR PigeKoret valgt en sang, som de giver til én blandt publikum.

Denne gang blev det Alice, der havde fødselsdag og sammen med sin veninde kom op på scenen, hvor de begge sad foran koret, imens der blev sunget 'Månebarn' af Alberte og Jan Rørdam.