Publikumsbaskeren: Hør de 10 bedste stykker ny musik

P2-lytterne har talt og nu høstes frugten: Her er de tre bedste stykker ny musik, skrevet efter år 2000.

(Foto: Rune Mielonen Grassov)

Over sommeren 2016 spurgte vi: "Hvad er fremtidens publikumsbasker? Hvilke stykker ny klassisk musik har potentiale til at blive spillet på P2 side om side med de klassiske hits af for eksempel Mozart eller Puccini?”

Vi fik mere end 180 entusiastiske indstillinger, og efter to ugers afstemning, kunne vi præsentere vores Top 3. Og det er tre meget forskellige satser P2-lytterne har sendt til tops.

Vinderen

Vinderen blev Bo Gunges nye korsats ”Alting har en tid” med tekst fra Prædikerens Bog, andenpladsen gik til Hugi Gudmundsson og hans rytmiske leg med de gamle instrumenter i ”Gigue” fra ”Händelusive”, og nummer tre blev Thomas Koppels klaverimprovisation ”En kærlighedssang til jorden”.

Her er hele Top 10:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

1: Bo Gunge: Alting har en tid

2: Hugi Gudmundsson: Händelusive 2. Sats

3: Thomas Koppel: En kærlighedssang til jorden

4: Morten Lauridsen: Sure on this Shining Night

5: Ola Gjeilo: Northern Lights

6: Mason Bates: The B-sides: Warehouse Medicine

7: Eriks Esenvalds: Magnificat

8: Thomas Adés: Totentanz

9: Gavin Higgins: Velocity

10: Peteris Vasks: Messe – Sanctus

Publikumsbaskeren i radioen

I forbindelse med afsløringen af vinderen i efteråret 2016, sendte P2 tre Top 3 udsendelser og en Temaudsendelse om ny musik. De kan høres herunder.

Hør programmerne her:

Og hvad med fremtiden?

Hele formålet med Publikumsbasker-indsamlingen har været, at sætte fokus på lytternes ønsker og tidens nye toner. Derfor er det naturligt at stemmeslugerne - og også nogle af de indstillede stykker, der ikke kom i finalen - vil indgå i P2's playlister fremover. Med andre ord: tak for hjælpen til alle der har bidraget i jagten på ny musik!

Blandt de lyttere der har bidraget med en stemme på dr.dk/publikumsbaskeren, har vi desuden trukket lod om følgende præmier:

Vindere af 5 X 2 billetter til P2 Pris Koncerten d. 3. februar 2017 i Musikhuset Aarhus: Vibeke L Knudsen Anna Mohr Larsen Emilie Callesen Merete Bavngård Terkelsen Anders Møller-Larsen

Vindere af 10 DAB-adaptere til stereoanlægget: Karna Roager Bente Larsen Marianne Rasmussen Janne Bavnhøj Esben Stenum Graversen Mette Perregaard Jesper Mørch Karen Englev Anne-Mette Heie Kjær Inge Kragbæk

Vindere af 12 X 2 billetter til rundvisning i DR Koncerthuset samt et kig ind i P2-studiet d. 5. november 2016 kl. 10:30: Doris Lund Signe Bech Schnedler Bibi Bechmann Gitte Rugbjerg Erling Hangaard Henrik Herskind Erica Key Virginia Laursen Anne Rørbye Mikael Brasen Anne Karin Sjøstrøm Bodil Mayland

Vinderne har fået direkte besked.

Facebook
Twitter