Pyha: Musiker slår sit instrument i stykker midt i solo - men redder det på et splitsekund

Londons symfoniorkester har en meget dygtig solo-oboist. Også når instrumentet går i stykker midt i en vigtig solo

Simon Rattle er lige blevet chefdirigent for London Symphony Orchestra - men han har nok allerede fået øjnene op for solo-oboisten Olivier Stankiewicz.

Som du kan se i videoen ovenfor, gjorde musikeren i hvert fald selv sit til det, da orkestret for nylig opførte Berlioz' 'Fausts fordømmelse': Midt i et stykke, hvor sangeren og oboen står nærmest alene med lyden, sad der pludselig kondensvand fast i klapperne på Olivier Stankiewicz' instrument.

Rutinemæssigt bankede han på instrumentet for at få vandet ud - men da han satte instrumentet til læberne igen, var bladet - det man blæser gennem - gået itu!

På bogstavelig talt et splitsekund greb Stankiewitz ud efter sin kollega Rosie Jenkins 2.obo og spillede videre. Ifølge orkestret skal man sætte sine fingre helt anderledes på Roesie Jenkins obo - men det var ikke et problem for den professionelle musiker.

Mens Stankiewitz spillede videre, rensede 2. oboisten iøvrigt instrumentet og satte et nyt blad i mundstykket, så de begge to kunne spille resten af koncerten.

Hele koncerten fra Barbicancenteret i London kan iøvrigt ses på Youtube, helt gratis: bare klik her.

Videoen er udlånt fra London Symphony Orchestra.

Facebook
Twitter