QUIZ Kan du slå den? Test dig selv mod nørderne fra musikquizzen

Se om du kan svare rigtigt på lige så svære spørgsmål som musikeksperterne i Den Klassiske Musikquiz på DR K.

Mathias Hammer slår sig selv i hovedet for musikkens skyld - kan du gætte, hvad han spiller? (© dr)

Den Klassiske Musikquiz er tilbage i fjernsynet - som altid med vanvittigt svære spørgsmål og musikalske gættelege, der synes at kræve flere livslængders universitetsstudier at svare rigtigt på.

Men det gør de nu alligevel: Svarer rigtigt, de to holdkaptajner Mathias Hammer og Frederik Cilius Jørgensen og deres håndgangne kolleger fra det klassiske musikunivers.

Det rigtigt gode spørgsmål er: Kan du gøre dem kunsten efter?

Prøv i quizzen lige her, hvor vi har trukket syv af spørgsmålene ud af første program af Den Klassiske Musikquiz, som du også kan se i sin helhed på DR K søndag aften klokken 21.00:

Obs: Hvis du er kommet herind via Facebook på din mobil, så tryk på de tre prikker oppe i højre hjørne og åbn i en anden browser. Ellers virker video nemlig ikke!

P2 LIVElige nu
The Sound of Musical

Franske musicalfilm fra Pigen med paraplyerne til Footnotes fra 2016. Silas Holst og Stine Rosengren tager dig med på Moulin Rouge og lader sig selv forføre af både Edith Piaf og Catherine Deneuve. Hør hvilke senere film der er inspireret af Jaque Demy's legendariske Pigen med paraplyerne med musik af Michel Legrand. Pudsigt nok er den største franske musical nogensinde på engelsk: Les Misèrables, men meget af materialet blev oprindeligt skrevet på fransk - hør en af de sange der ikke kom med. Skriv til musical@dr.dk eller følg programmet på facebook og dr.dk/klassisk. Værter: Stine Rosengren og Silas Holst. www.dr.dk/p2