Ren nostalgi: Se Commodore 64-spil genoplivet som duel på violin!

Hør en fuldblods klassisk fremførelse af nogle af spilkonsollens glemte værker.

DR SymfoniOrkestret forvandlede fredag aften fire Commodore 64-spil fra 8-bit musik til en storslået symfoni.

Computerspillene kommer alle ud af spilhistoriens spæde år, hvor musikken havde en helt anden lyd end nutidens spil, men stadigvæk formåede at skabe en atmosfærisk oplevelse og sikrede indlevelse for spillerne.

I videoen ovenfor kan du se et potpurri af spillene 'Monty on the Run', 'The Barbarian: The Ultimate Warrior', 'International Karate' og 'Shadowfire'.

Hvis du ikke kender spillene er her lidt mere info om dem:

Muldvarp på flugt

Monty on the Run fra 1985 handler om en muldvarp der skal flygte fra England efter, at han har blandet sig i minestrejken i England. Et spil med en politisk undertone.

Musikken er hektisk og sætter lyd på Montys flugt fra England. DR SymfoniOrkestret opfører soundtracket med en duet violinsolo.

Red prinsessen fra den onde troldmand

The Barbarian: The Ultimate Warrior er et kampspil fra 1987, hvor historien handler om at bekæmpe en ond troldmand, der har kidnappet en prinsesse. Spilleren skal på sin vej mod troldmanden bekæmpe mange andre barbarer mand mod mand.

Det gamle soundtrack vækkes til live fra et piano og synthesizer-strygere til et storslået dramatisk stykke, hvor man mærker storheden bag den simple komposition.

Commandore 64 udkom i 1982 og blev produceret frem til 1994 (Foto: Frank Fujimoto)

Asiatisk karatekunst

International Karate er et kampspil fra 1985. En historie er der egentlig ikke, det handler blot om at besejre sin modstander ved brug af få, men effektive slag – en anderledes opskrift på et kampspil modsat de moderne, hvor flere slag udløsere vilde kombinationer.

Det er let at høre inspirationen fra Asien, men dette bliver især tydeligt når musikken fremføres med et orkester.

Atmosfærisk rum-eventyr

Shadowfire er et rumeventyr og rollespil fra 1985, hvor man ved brug af et hold af forskellige karakterer skal redde ambassadør Kryxix fra forræderen af imperiet General Zoff.

Shadowfire fik ros for sin brug af flere karakterer, innovativt interface og spillets atmosfæriske musik.

Facebook
Twitter