Russisk musikstjerne om sex-krænkelser: Ingen kan tvinge dig til noget du ikke vil

Sopranen Anna Netrebko er kommet med et opsigtsvækkende synspunkt efter bølgen efter #metoo-bølgen i den klassiske musikverden.

Anna Netrebko på scenen i Mexico City. (Foto: EDGARD GARRIDO © Scanpix)

Det er tilsyneladende ikke alle kvinder, der hverken har oplevet eller anerkender eksistensen af seksuelle krænkelser i den klassiske musiks univers.

- Alt det her sexuelle bullshit, det har vi ikke. Jeg er ked af det, men jeg synes det er totalt shit, undskyld mig.

Så skarpt falder ordene fra Anna Netrebko i et nyt interview med det engelske musikmedie Classic FM.

Efter den verdensomspændende #metoo-bølge med afsløringer af sexkrænkelser i kreative fag, giver den russiske stjernesopran udtryk for, at der ikke er nogen i det klassiske miljø, der bliver udsat for noget mod deres vilje:

- Hvis du ikke vil have det, er der aldrig nogen, der vil tvinge dig til at gøre noget, aldrig. Hvis du gjorde det, betyder det at du tillod det, siger verdensnavnet i det opsigtsvækkende videointerview.

Anna Netrebko har også besøgt Danmark. Her er hun på Det Kgl. Teater i forbindelse med hendes optræden i La Boheme i 2010. (Foto: Morten Germund © Scanpix)

Netrebko blev ellers spurgt til den debat om krænkende adfærd, der sidste år også ramte den klassiske musikverden, og som har ført til afskedigelse af blandt andet dirigenten for operaen i New York, James Levine.

Men den russiske verdensstjerne mener angiveligt ikke, der har eksisteret et problem:

- I vores profession er det absolut ikke muligt, for hvis du ikke har talent, vil ingen hjælpe dig, uddybede Netrebko.

Efter Classical FM offentliggjorde interviewet fredag morgen har Netrebko søgt at modificere sine udtalelser på Twitter:

- Lad mig gøre det klart: Intet offer for seksuelle krænkelser har nogensinde skylden. Mens jeg i min karriere aldrig har oplevet, hvad jeg forstår som chikane, og som er hvad jeg refererede til i interviewet, så ved jeg, det eksisterer i alle fag, inklusive operaen, skriver Netrepko.

- Jeg reagerede stærkt på spørgsmålet, fordi jeg mener, der er legitim bekymring for, at folk mister deres gode ry og levebrød, når de bliver dømt alene på offentlighedens meninger.

Facebook
Twitter