Sådan har du aldrig hørt ham før: Grænsesøgende sanger tager favntag med DRs pigekor

Den anmelderroste sanger Bisse var på scenen i fællesskab med DR Pigekoret under koncerten 'Din Danske Sang' i DR Koncerthuset. Se og hør 'Sig månen langsomt hæver'.

Den både prisvindende og anmelderroste sanger Bisse er kendt for at gå på scenen med rød læbestift, nogle gange med øjnene skjult bag en fjermaske og ofte i kjoler eller fiskenet.

Ingen af delene var dog med på scenen, da han i slutningen af januar var gæstesolist ved koncerten 'Din Danske Sang', hvor han sang tre sange sammen med DR Pigekoret.

Som den sidste sang i rækken, opførte de i fællesskab den gamle aftensang 'Sig månen langsomt hæver', som kan dateres helt tilbage til slutningen af 1700-tallet.

Det var Bisse, som går under det borgerlige navn Thorbjørn Radisch Bredkjær, der havde valgt, at de skulle synge denne sang. Under koncerten fortalte han, at sangen er et nyt bekendtskab.

- Jeg ville gerne synge en sang om månen, for den holder jeg meget af, sagde han til DR Pigekorets dirigent Philip Faber.

- Jeg kendte ikke sangen i forvejen, men det viser sig, at det er en af min mormors yndlingssange. Så derfor var det også lidt spændende at prøve kræfter med den, synes jeg.

Hvis du vil høre, hvordan det tog sig ud, kan du høre det i videoen ovenfor.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk