Sangerinden Nabiha fortolker dansk børnesang: - Jeg syntes den var rigtig skræmmende

Som barn var 'Solen er så rød mor' en uhyggelig sang, husker sangerinden Nabiha. Hør hende synge denmed DR PigeKoret her

Som mange danskere kan sangerinden Nabiha huske 'Solen er så rød mor' fra sin barndom. Både som et godt minde - og som et strejf af uhygge:

- Fra jeg var helt lille, sang min mor den. Den er afsindig smuk og også lidt uhyggelig, fortalte Nabiha, da hun forleden opførte en række danske sange sammen med DR PigeKoret.

Blandt andet altså den bittersøde vuggevise med tekst af Harald Bergsted og melodi af Carl Nielsen.

- Jeg var mega bange for den, da jeg var lille, indrømmede sangerinden.

- Jeg synes den var virkelig fed men også rigtig skræmmende: Solen dør, ræven står udenfor.

Nabiha startede karrieren under pseudonymet Tiger Lily, men har i eget navn udgivet tre albums og været nomineret til både P3 Guld og Danish Music Awards.

Til koncerten Din Danske Sang med DR PigeKoret optrådte hun med i alt tre sange - og Nabiha synes, at det var både let og svært at vælge dem:

- Det er let, fordi jeg synes, der er utrolig mange gode sange at vælge imellem. Men det var svært, fordi jeg skulle finde nogen sange jeg elsker og havde lyst at synge og hvor jeg kunne showcase min vokal og give et eller andet videre, fortalte hun til DR PigeKorets chefdirigent, Philip Faber, under koncerten.

Du kan lytte til hele koncerten Din Danske Sang på dr.dk/radio - klik her.

Facebook
Twitter