Se DRs symfoniorkester hylde Zelda, Hitman og andre legendariske spil

Hør DR SymfoniOrkester opfører nogle af spilmusikkens smukkeste værker heriblandt danske Jesper Kyds musik fra Hitman

Minder og musik fra fire årtiers computerspil blev vakt til live i et fyldt DR Koncerthuset, da DR SymfoniOrkestret fredag aften opførte deres første koncert med spilmusik.

På programmet var blandt andet musikken fra The Last Guardian, Journey, The Last of Us - og Hitman 2, som danske Jesper Kyd står bag musikken til.

Her på siden kan du se hele fem af numrene fra koncerten. Se 'Hitman 2'-temaet øverst og de andre fire længere nede i artiklen

Hitman 2 – Main Theme af Jesper Kyd

Hitman er udviklet af danske IO Interactive og er et ”stealth” spil, hvor man spiller som en lejemorder.

Det seneste Hitman-spil udkom i 2016. Musikken i spillene er en blanding af et elektronisk og et symfonisk lydbillede.

Den danske komponist Jesper Kyd har skrevet musik til flere af Hitman spillene og også til det populære Assassin's Creed.

Journey – I Was Born For This af Austin Wintory

Journey er et prisbelønnet indiespil fra 2012, der imponerede med sine smukke visuals og atmosfæriske soundtrack, der fulgte spillerens rejse i et mesterligt ørkenlandskab.

Martin Stig Andersen (komponist) siger om musikforløbene til Journey:

- De virker enormt imponerende, organisk og musikalsk, samtidig med at jeg hele tiden har fornemmelsen af, at de følger min agereren i verden.

The Last of Us – All Gone (no Escape) af Gustavo Santaolalla

The Last of Us er et af de mest vindende computerspil nogensinde med over 240 priser for årets spil i 2013.

Spillet er et overlevelses gyserspil, der handler om en mand og pige, der følges ad i en næsten menneskeforladt verden, hvor de kæmper for overlevelse.

Spillet er en følelsesmæssig rutsjetur og ligeledes er soundtracket. All Gone (No Escape) er en tragisk fortælling fortalt af en cello, der skærer ind i ens hjerte.

The Last Guardian – Suite af Takeshi Furukawa

The Last Guardian var et af 2016 mest ventede udgivelser. Et spil der havde været under vejs i otte år, så forventningerne var tårnhøje.

Spillet leverer på atmosfæren; visuelt og lydmæssigt er spillet i verdensklasse. Musikken er skrevet af den amerikansk-japanske komponist Takeshi Furukawa

The Witcher 3 – Suite af Marcin Przybyłowicz

The Witcher serien er en ekstrem anmelderrost spilserie. Universet er baseret på fantasybøger af den polske forfatter Andrzej Sapkowski.

The Witcher 3 er et smukt spil, hvor musikken er medvirkende til, at spilleren bliver suget ind i en eventyrlig verden, hvor hekse og troldkarle eksisterer.

Facebook
Twitter