Se DRs symfoniorkesters hyldest: 5 fantastiske tv-serier vi venter på

Twin Peaks, House of Cards og X Files er på vej med nye sæsoner. Slå ventetiden ihjel med temaerne - spillet af DR SymfoniOrkestret.

Cooper trænger til mere god kaffe, og præsident Underwood banker snart ringen i det massive egetræsbord igen.

Seriehits som House of Cards', 'Game of Thrones' og 'Twin Peaks' er på vej med nye sæsoner -men de er der ikke helt endnu.

Hvis du er utålmodig, kan du slå ventetiden på de nye serie-sæsoner ihjel ved at lytte til de fuldt orkestredede versioner fra DR SymfoniOrkestret, som spillede alle serie-temaerne til en koncert i 2016.

DR SymfoniOrkestret: Fargo

Fargo

Der er Coen-brødrenes ’Fargo’.

Og så er der Noah Hawleys tv-serie, der nok er barslet på baggrund af den galgenhumoristiske original fra 1994, men for hver sæson lander med nye sorte fortællinger fra det sære amerikanske udkantsland i North Dakota.

Tredje sæson er allerede skudt i gang med en lystig Ewan McGregor i dobbeltrollen som et brødrepar med skår i forholdet.

Her kan du nyde Jeff Russos episke tema, hvis ventetiden mellem episoderne alligevel bliver for træg.

'Fargo' 3. sæson. Havde premiere 20. april, fem episoder tilgængelige.

DR SymfoniOrkestret: Twin Peaks

Twin Peaks

Vi affejede det hurtigt som endnu et mystifistisk påhit, da Laura Palmer pegede på Agent Cooper og sagde ”vi ses om 25 år”. Men spådommen blev til virkelighed - dog forsinket af ståhej med bagmanden David Lynchs kontrakt.

Nu, godt og vel 26 år efter anden sæsons foruroligende afslutning, vender ’Twin Peaks’ endelig tilbage med tredje ombæring.

Her skal Angelo Badalamentis klassiske synthesizer-tema nok tage os tilbage til uglerne i mosen i den sælsomme amerikanske lilleby. I videoen ovenfor kan du høre temaet med godt gammeldags symfoniorkester.

'Twin Peaks' sæson 3. Premiere 22. maj på HBO Nordic.

DR SymfoniOrkestret: House of Cards

House of Cards

Når femte sæson af den politiske dramaserie ’House of Cards’ snart rydder gaderne, er det stadig med en storspillende Kevin Spacey i rollen som den magtbegærlige og hensynsløse præsident Francis J. Underwood .

Temaet er ligeledes stadig filmkomponisten Jeff Beals musik, der med taktfast militærtromme og trompetfanfare er som taget ud af en politisk paranoiafilm fra 1970’erne.

Ligeså despotisk som seriens machiavelliske dukkefører, den slebne sydstatspolitiker Underwood, skriger temaet næsten på at blive brugt som underlægningsmusik i virkelighedens Washington.

'House of Cards' 5. sæson. Premiere 30. maj på Netflix.

DR SymfoniOrkestret: Game of Thrones

Game of Thrones

Hvis man skærer dragerne, zombierne og alle de andre fantasy-elementer fra, handler ’Game of Thrones’ dybest set om at rejse.

Efter at have set seriens animerede titelsekvens tænkte komponist Ramin Djawadi det samme og føjede et storslået cello-båret tema til, der ikke bare skulle afspejle de mange karakterers varige vandrelyst, men også give et musikalsk vink til den middelalderlige virkelighed, den populære fantasiserie foregår i.

'Game of Thrones' sæson 7. Premiere 17. juli på HBO Nordic.

DR SymfoniOrkestret: X-files

The X-Files

Glem ’Sopranos’, ’Simpsons’ og ’Six Feet Under’: I 1990’erne var ’The X-Files’ det for tv-serierne, hvad Spice Girls og Backstreet Boys var for popmusikken.

Efter at have lukket attachémappen med strengt fortrolige hemmeligheder, åbner makkerparret Mulder og Scully op for den igen, når 11. sæson af den overnaturlige agentserie kryber henover skærmene i begyndelsen af 2018.

De nye afsnit bliver formentlig anført af Mark Snows legendariske tema, der med sine atmosfæriske synthesizere nok skal sætte os alle i rette gådefulde stemning.

'The X-Files' 11. sæson. Premiere i første del af 2018.

P2 LIVElige nu
Grammofon

- med Mette Greiffenberg. Ikke så meget snak ... www.dr.dk/p2 (Sendt første gang 19. august 2017). (Sendes også i morgen 5.03).