Se orkester hylde legendarisk computerspil: Folk lever og ånder for den her musik!

Der er altid nogen blandt publikum, der bliver helt grådkvalte, når dirigenten Eimear Noone fyrer op for 'World of Warcraft'-musikken.

DR SymfoniOrkestret, DR KoncertKorets og Troldspejlets fælles koncert er helliget spilmusikken med den bedste symfoniske musik, der er skrevet til computerspil i de seneste 25 år. DR SymfoniOrkestret fortolker flere af de allerbedste værker og tager dig med på en musikalsk rejse som spænder over genrens historie og suger dig ind i spillenes forunderlige verden. Glæd dig til musik af blandt andet Nobou Uematsu og Jesper Kyd fra computerspil som Hitman, Assasin¿s Creed og Final Fantasy. Gaming koncerterne er en hyldest til spilmusikken, hvor komponisterne og deres værker sættes I fokus.

- Der sidder uværgerligt nogen, der bliver helt grådkvalt.

Sådan siger dirigenten Eimear Noone om den computerspilsmusik, hun opfører med symfoniorkestre rundt omkring i verden.

- Folk lever med musikken i lang tid, de lytter ikke bare til den én gang. De lever inde i den, den bliver soundtrack til deres liv i en periode.

Som du kan se i videoen ovenfor er det da også de store følelser, der kom til udtryk, da hun for nylig dirigerede DR SymfoniOrkestret gennem en suite af musik fra computerspillet 'World of Warcraft' som del af 'Gaming in Symphony'-koncerten i DR Koncerthuset.

Nederst her på siden kan du også se hende dirigere det emotionelle nummer 'Malach', der også indgår i Warcraft-spillet, og som Eimear Noone selv er komponisten bag. Det er skabt som spilmusik, men fungerer også som "almindelig" musik for et klassisk orkester:

- Når I som publikum lytter til 'Malach', vil jeg have jer til at være en figur på jeres personlige færd. Brug jeres fantasi og se, hvor musikken fører jer hen på jeres eget eventyr, siger Eimear Noone.

Til koncerterne med gamingmusik tager hun også selv fuldt kostume på og lever sig ind i musik og spil. Derfor mødte DR hende til et interview i omklædningsrummet, mens sminken blev lagt og håret sat.

Se interviewet her - og nyd 'Malach' nederst på siden:

DR SymfoniOrkestret med Eimear Noone og Tuva Semmingsen: 'Malach'

Facebook
Twitter