Se Pernille Rosendahl blande salmer og pophits: Det er okay at tvivle i kirken

Sangerinden har netop afsluttet en større turné rundt i de danske kirker.

Først en sang fra salmebogen og så en popsang fra hitlisten.

Danske kunstnere har fået smag for at spille i nogle af de flotteste rum i Danmark, nemlig kirkerne, og her blander de glædeligt deres egne popsange med en salme eller to.

De seneste år har man blandt andre kunnet opleve navne som Medina, Peter Sommer og Søren Huss, og senest har Pernille Rosendahl været rundt i landet på en kirkekoncert-turné. I november spillede hun blandt andet i Ansgar Kirke i Odense, Gråsten Kirke og Frederiksborg Kirke.

Det betyder dog ikke, at sangerinden er helt afklaret i sin tro, selvom hun tilmed er vokset op i en kristen købmandsfamilie.

- Men jeg synes faktisk, at denne her kirke-tour har givet mig fornyet mod på at dykke endnu mere ned i religionsspørgsmålet, siger Pernille Rosendahl til DR1’s kulturmagasin ’Gejst’.

Heldigvis er alle velkomne i kirken – både til den type koncerter og i det hele taget – og det kan Pernille Rosendahl godt lide.

- Jeg er også vokset op i den kristne tro, så jeg er ikke bange for de her rum, og jeg er heller ikke bange for at tage nogle livtag med dem. Og jeg synes, at det er okay, at man tvivler, når man går herind. Folkekirken er jo åben for alle.

Se interview og hør Pernille Rosendahl synge i videoen herover.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter