Silas Holst debuterer som radiovært: Det er en stor drøm for mig

Musicalperformer og danser Silas Holst er snart klar som vært i et nyt P2-program om musicals. Han glæder sig til at lave radio og håber, programmets publikum bliver bredt.

Det er første gang, Silas Holst skal være radiovært. Og det bliver altså i et nyt musical-program på P2. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

De fleste kender Silas Holst som danser.

Gennem årene er det blevet til en del swing-om i den fyldige karriere på dansegulvet, både i tv-programmer og stribevis af musicals.

Stolt ny DR-medarbejder

Men Silas Holst elsker at prøve nye ting, og det får han lov til, når han debuterer som radiovært i det nye P2-program 'The Sound of Musical' sammen med den mere garvede Stine Rosengren.

Kort om Silas Holst
  • Født i 1983.
  • Gift med musicalperformeren Johannes Nymark.
  • Far til Maggie My Sjødahl Nymark Holst.
  • Blev landskendt i 'Vild Med Dans' på TV 2.
  • Har medvirket i et utal af musicals, fx 'Grease', 'Hairspray' og 'Anything Goes'.
  • Aktuel i 'Saturday Night Fever', som får premiere 17. marts 2017 i København.

- Det er en stor drøm for mig at komme at lave radio! Jeg blev enormt stolt over at få et DR-kort i hånden. Jeg skyndte mig at tage et billede og sende til min mor. I made it. Det er stort for mig, griner Silas Holst.

- Det er altid sjovt at kaste sig ud fra 10-metervippen. Lige nu lærer jeg, hvordan systemerne i DR virker, og om en time skal vi i gang med at lave det første program.

Håber på bred lytterskare

Da Silas Holst medvirkede i TV 2-programmet 'Vild Med Dans' og efterfølgende begyndte at dukke op på rollelisterne i en masse store musicals, lykkedes det for ham at hive noget af sit tv-publikum med i teatersalen.

Sådan så Silas Holst ud, da danskerne stiftede bekendtskab med ham i 'Vild Med Dans' på TV2, hvor han dansede med Laura Drasbæk. (Foto: Jonas Vandall Ørtvig)

Siden lykkedes det også for musicalgenren at lokke flere unge i teatret, og musicals er i dag en stor industri i Danmark, som sælger hundredetusindvis af billetter hvert år.

- Klientellet har udviklet sig. Det er ikke kun for 6o plus, der er også flere unge mennesker, der kommer i teatret nu. Det er superfedt. Det er lidt det samme, jeg håber med det her program, at vi kommer til at ramme det helt brede publikum, fortæller Silas Holst.

Lyserød candyfloss er svært

Programmet kommer til at hedde 'The Sound of Musical', og det er ikke kun lydsiden af musicalforestillingerne, folk kommer til at høre om.

- Det kommer også til at handle om, hvad der foregår bag scenen. Hvordan et prøveforløb fungerer, og at der er noget, der hedder en understudy. Der er lige så meget koreografi bag scenen, som der er på scenen.

- Forskellen på musicals og dramatisk teater er, at en musical jo altid er pakket ind i en gang lyserød candyfloss, sang og dans. Man laver et spagat og sender en bil på flyvetur op i himlen, og så er 'Grease' ligesom fortalt. Og det er sjovt.

- Problemet er bare, at 'sjovt' ofte bliver forvekslet med 'nemt', og det forstår jeg godt. Men jo nemmere det ser ud, jo sværere har det været at lave.

'The Sound og Musical' har premiere på P2 den 6. februar 2017.

P2 LIVElige nu
Hej P2

Nyt emne hver dag. Vært: Carsten Wolf Andersen. HejP2@dr.dk