Tema Vidunderbørn

Søren Rasted i spidsen for efterårets store underholdningssatsning

Hitmageren fra Aqua og Hej Matematik er vært på en ny omgang af Vidunderbørn på DR1, hvor seks helt unge, klassiske talenter dyster om 50.000 kroner.

Søren Rasted er klar som vært på DR1's 'Vidunderbørn'. (Foto: DR Presse)

Seks talentfulde børn er klar til at dyste i klassiske kunstarter som klaver, violin, sang, slagtøj og ballet i endnu en omgang 'Vidunderbørn' på DR1.

Anden sæson af det populære underholdningsprogram har nemlig premiere lørdag den 4. november.

I den nye sæson er det Søren Rasted, som bliver vært. En mand, som mange kender fra musikkens verden, blandt andet som en del af 90-hitlegenderne Aqua og den ene halvdel af popduoen Hej Matematik.

Vidunderbørn

Læs om deltagerne og se nyheder og højdepunkter fra Vidunderbørn på DR1

Gå til tema

Musik er sundt for børn

Fra november er 48-årige Søren Rasted altså klar til at stå foran kameraet i et tv-studie, når DR1 sender 'Vidunderbørn'.

- Jeg synes, programmet er fantastisk, siger Søren Rasted.

- Helt egoistisk kunne jeg godt tænke mig at gøre noget for at få flere børn og unge til at spille et instrument. Det synes jeg er vigtigt, og det har været en kæmpe gave for mig selv på mange forskellige måder. At kunne spille et instrument er rigtig godt og sundt for ethvert barn.

Sådan så det ud, da 12-årige Rune vandt 'Vidunderbørn' tilbage i 2015

Tusindvis af øvetimer

Søren Rasted glæder sig til at tjansen som vært – og han lover, at seerne roligt kan glæde sig til at følge med i programmerne.

- Det er nogle virkelig, virkelig søde børn. Fælles for dem alle er, at de har brugt tusinder af timer på at øve sig. Det er dragende at se og høre på, og jeg glæder mig til at være i deres selskab de næste mange uger, fortæller Søren Rasted.

- Det er bare sjældent, at man ser nogen i fjernsynet, som er vanvittigt dygtige til det, de gør. Her er endelig et program, der sætter de kvaliteter øverst. Dét kan jeg godt lide.

12-årige Rune blev hyldet efter sejren i 'Vidunderbørn' 2015, hvor han vandt for sit imponerende talent på klavertangenterne. (© dr)

Ingen bliver sendt hjem

Programmet bliver stort set bygget op på samme måde som sidst. Børnene dyster i hver deres klassiske disciplin. I finalen, hvor børnene skal optræde sammen med DR SymfoniOrkestret, findes der én vinder af 50.000 kroner, som skal bruges på at videreudvikle barnets talent.

Men der er én væsentlig forskel i den nye sæson, fortæller DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

- I den nye sæson vil der ikke blive sendt et vidunderbarn hjem hver gang. Børnene er med fra start til slut, da vi mener, at det giver en bedre mulighed for at vise, hvordan børnene udvikler sig i samarbejdet med deres læremestre, siger han.

- Både børn og voksne var glade for at blive introduceret til den klassiske musik på en ny måde og over at møde en stribe hamrende dygtige talenter.

Her er deltagerne i Vidunderbørn

  • Nicolas på 11 år fra Herning skal dyste med sin sangstemme og får læremestreren Troels Gustavsen, bedre kendt som Noah.

  • Lillian på 13 år fra Genrofte spiller cello og får hjælp fra den danske cellist Andreas Brantelid.

  • Valdemar på 14 år fra København spiller klarinet, og hans læremester er klarinettisten Elaine Ruby.

  • Erik på 13 år fra Møn stiller op som pianist med Katrine Gislinge som sin læremester.

  • Stefan på 14 år fra Odense spiller violin og kommer under vingen hos violinist Kim Sjøgren.

  • Vilda på 14 år danser ballet og kommer i lære hos balletchef i Tivoli, Peter Bo Bendixen.

P2 LIVElige nu
Amadeus

Eftermiddag med Mette Greiffenberg. Godt selskab, musik, overraskende historier og en quiz, hvor du skal slå ørerne ud. www.dr.dk/p2