Stine Bramsen må ikke synge godnatsang for sin søn. Så nu synger hun for dig i stedet

Det er et stort skridt for Stine Bramsen at synge på dansk - hør hende i to smukke sange med DR PigeKoret her.

Obs: Se og hør flere sange nede i artiklen!

Da Stine Bramsen skulle vælge sine sange til en koncert med DR PigeKoret, var det ikke bare størrelsen på den danske sangskat, der gjorde valget svært.

Sangerinden har sunget på engelsk, lige siden siden karrieren med gruppen 'Alphabeat' begyndte for 14 år siden.

Så det var et stort skridt i sig selv pludselig at synge på dansk:

- Det er lige som om, at hvert enkelt ord er en tand mere ærligt og tæt på, når det er på modersmålet, forklarede Stine Bramsen til koncerten 'Din Danske Sang' i DR Koncerthuset i søndags.

Hører sin mor synge hele dagen

I videoen oven for kan du se og høre hende synge 'Du som har tændt millioner af stjerner' - en nyere salme og godnatsang, som Stine Bramsen med skam at melde ikke kan få lov til at synge for sin ældste dreng på fire år:

- Min søn vil for det meste ikke have, at jeg synger, fortalte Stine Bramsen pigekorets dirigent, Philip Faber, til stor underholdning for publikum.

- Jeg tror, det måske er fordi, han hører mig synge så meget i løbet af dagen. Han når til et punkt, hvor han tænker: 'Nu er det nok', forklarede den 32-årige sangerinde, der dog håber, at hendes yngste dreng vil lade hende synge godnatsange, når han bliver ældre.

Sætter mere pris på sensommeren nu

Til koncerten sang hun og DR PigeKoret også 'Sensommervise', som du kan se her:

Den har Stine Bramsen kendt hele sit liv - men ikke altid elsket:

- Det er jeg kommet til med årene. Måske er det noget med, at man med alderen sætter mere pris på årstidernes skiften og den der melankoli, der kommer på det her tidspunkt af året, hvor man har lyst til at gå og nynne stille for sig selv i en skov. Det er lige mig, forklarede hun under koncerten.

Til 'Din Danske Sang'-koncerten fremførte DR PigeKoret også en række andre danske sange. Du kan høre hele koncerten på DR Radio:

- og nyde Per Nørgårds 'Løft mig kun bort' her: