Stjerne-pianist aflyser koncert i Danmark: Kan ikke bruge sin arm

Den kinesiske klaverstjerne Lang Lang aflyser sin koncert i Tivoli den 9. september. Men heldigvis er der fundet en prisvindende erstatning.

Den 35-årige stjernepianist Lang Lang må undvære sit klaver i den kommende tid. Han har fået betændelse i venstre arm og er blevet rådet til at holde den i ro. (Foto: Luo Xiaoguang © Xinhua/Avalon.red. All rights reserved.)

Det var en nyhed af de helt gode, da Tivoli tidligere på året kunne løfte sløret for, hvem der skulle fylde den gamle have med musik til Augustinusfondens jubilæum 9. september

Det var nemlig lykkedes bookerne at få fingrene i den verdenskendte pianist Lang Lang, der endda skulle spille gratis for havens gæster på den udendørs scene Plænen.

Nu har en betændelse i klaverstjernens ventre arm imidlertid forpurret planen.

Lang Lang må efter sin læges anbefaling aflyse en række koncerter, og herunder altså den i Tivoli. Koncerten skulle have været en del af fejringen af Augustinus Fondens 75-års Jubilæum.

Har aflyst koncerter siden april

Pauser fra klaveret ligger ellers ikke til Lang Lang, der ikke har sluppet tangenterne, siden han satte sig til dem som to-årig og vandt sin første pris som fem-årig.

Siden har den New York-bosatte pianist imponeret over hele verden med sit enestående spil.

I april i år blev han dog tvunget til at aflyse koncerter i tre måneder på grund af betændelsen i armen. Det er den pause, der nu er blevet forlænget.

Den efterspugte pianist afholder dog stadig workshops - billedet her i artiklen stammer eksempelvis fra en workshop med talentfulde klaverbørn, som Lang Lang afholdt så sent som sidste uge.

Erstattet af mezzo-sopran

Tivoli har lagt sig i selen for at finde en værdig erstatning for den virtuose pianist, der ikke kan sætte sig til tangenterne lige foreløbig.

Sommerklassisk i Tivoli skriver således på Facebook, at det bliver mezzo-sopranen Joyce DiDonato, der går på scenen i stedet for Lang Lang.

Det er første gang, DiDonato synger på dansk grund, og der er god grund til at skrue forventningerne i vejret.

Den 48-årige sangerinde har vundet priser for sin stemme, og er kendt for sine overbevisende præstationer ved en række af verdens operahuse. Hun har blandt andet imponeret både publikum og anmeldere med sine roller i en række af Mozart, Händel og Rossinis operaer.

Ud over Joyce DiDonato byder fejringen i Tivoli i øvrigt på både klassisk musik for de mindste, ballet, koncert med Tivoligarden og strygerstafet. Alt sammen fra klokken 11 om formiddagen lørdag den 9. september.