Svend Eriks julesang fik tårerne frem i hele Danmark - nu kan du høre den igen

På utallige opfordringer kan du nu igen høre Danmarks nye julesang "Hvad er det der gør jul til noget særligt" med blandt andre DR PigeKoret.

Vil du synge karoke? Så scroll ned i bunden af artiklen!

For to år siden fik Danmark en helt ny julesang, da Peter Sander Andersen og Svend Erik Petersen strøg til tops i P2s konkurrence med 'Hvad er det der gør jul til noget særligt'.

Som du kan se i videoen ovenfor, fik sangen kæmpe bifald og fik ikke mindst tekstforfatterens tårer til at trille, da DR Pigekoret og Kor72 sang den til 'Danmark synger julen ind' i DR Koncerthuset.

Men ifølge tekstens bagmand, Svend Erik Petersen, dømte en musikforsker samtidig sangen som et "makværk", der ikke ville overleve særligt længe.

Spillet på både marimba og i luciaoptog

Her to år efter premieren, er den lille ny i julerepertoiret dog langt fra ved at blive kvalt i gavegarnet.

P2 har fået stribevis af lytterforespørgsler på, hvor sangen kan ses henne, efter at den et stykke tid ikke har været på Youtube, så nu får I en tidlig julegave med koncertversionen af sangen.

Se interviewet med Peter Sander Andersen og Svend Erik Petersen til 'Danmark synger julen ind' 2015:

'Hvad er det der gør jul til noget særligt' er trykt i både DGI's sangbog og i Efterskolesangbogen. Flere kor har den på repertoiret, og på Youtube ligger der flere versioner, hvor skoler, højskoler og andre har skabt deres egne versioner.

Eksempelvis har Rebild Kulturskolelavet en version med marimba (klik her), Ugelbølle Friskole havde den med i Lucia-optogets repertoire (klik her), og allerede i december 2015 kunne en hel kirke få sangen til at fungere som fællessang (klik her)

Sunget i kirker - men ikke i salmebogstillæg

Også Svend Erik Petersen støder på sin sang konstant, fortæller han til dr.dk/klassisk:

- Nu tager jeg selv rundt til kirker med min datter og hendes band, der opfører juleevangeliet, og næsten lige meget hvor, vi kommer hen, synger de 'Hvad er det, der gør jul til noget særligt'.

Sangen har til gengæld ikke fundet vej til det tillæg til salmebogen, der tidligere på året blev offentliggjort, og hvor flere populære danske kunstnere og sange er repræsenteret.

- Den fandt ikke nåde for deres øjne. Den er nok ikke moderne nok, griner Svend Erik Petersen.

DR PigeKorets chefdirigent lavede i øvrigt også en karoke-version af julesangen i 2015. Den kan du høre og synge med på her: