Tårevædet velkomst: Se DRs pigekor synge for hjemvendte skoleskibs-elever

Skoleskibet Danmark ankom onsdag til København, hvor eleverne blev budt velkommen af både Kongehuset og sangen 'Lyse nætter'

Efter en månedlang sejlads fra Bermuda i Caribbien kom Skoleskibet Danmark forleden tilbage til dansk farvand og lagde onsdag til havn i København.

Her stod ikke bare de 80 elevers familier og det fornemme selskab med Prins Joachim, Prinsesse Marie, uddannelsesminister Søren Pind og flere ambassadører klar til modtagelsen - også DR PigeKoret var med til at sige velkommen hjem.

I videoen herover kan du se dem synge Alberte Winding og Aske Bentzons smukke sang 'Lyse Nætter', der netop handler om at vende hjem. Den fremkaldte flere tårer hos både elever, pårørende og de fine gæster.

Skoleskibet Danmark forlader København allerede i morgen, fredag, og sejler til Frederikshavn, hvor skibet lægger til kaj på mandag.

DR PigeKoret og skoleskibets elever mødte iøvrigt også hinanden i Rio under OL 2016, et møde både fik unge hormoner og nye ideer til at boble begge steder: Pigekoret blev inspireret af skoleskibets værdisæt og fællesskab - og eleverne på skibet genopdagede værdien i at synge.

Det kan du se mere om i videoen her:

DR PigeKoret til OL i Brasilien #08

P2 LIVElige nu
Det´ dansk

Musik af danske komponister eller spillet af danske musikere. Sådan lyder det på cd og i koncertsale. Vært: Svend Rastrup Andersen. www.dr.dk/p2 (Sendes også 00.05).