Tæt på en Grammy: Danskere er nomineret til USAs største musikpris

Både dirigenten Thomas Dausgaard og Den Danske Strygekvartet er indstillet til en Grammy.

Både Den Danske Strygekvartet (billedet) og dirigenten Thomas Dausgaard er nomineret til en Grammy for deres indspilninger.
0:00

Hvad har Lady Gaga, Thomas Dausgaard, Drake og Den Danske Strygekvartet til fælles? De er alle nomineret til en Grammy for en udgivelse i 2018.

De to danske bidrager dog i en lidt anden boldgade end hitliste-stormere som Kendrick Lamar, Drake og Cardi B: De er begge nomineret for indspilninger af klassisk musik.

Dirigenten Thomas Dausgaard har indspillet to symfonier af den danske komponist Carl Nielsen sammen med Seattles Symfoniorkester. For den indspilning er de nomineret til en Grammy i kategorien "bedste orkester præstation".

Thomas Dausgaard (Foto: Thomas Grøndahl)

Dausgaard overtager iøvrigt chef-taktstokken for Seattle-orkestret i september 2019, så der er rig mulighed for at fortsætte præstationerne i fremtiden.

De fire yngre musikere i Den Danske Strygekvartet er nomineret i Grammy-kategorien "bedste kammermusik" for deres album 'Prism I', der indeholder musik for fire strygere af de tre store klassiske komponister Beethoven, Sjostakovitj og Bach.

Albummet udløste tidligere i år anmelderros i både ind- og udland, og Politiken kvitterede med samtlige seks hjerter med begrundelsen at de "Fire drenge rammer toppen med helt absurd cool klassikere".

0:00

Den Danske Strygekvartet optrådte i oktober måned i år iøvrigt med samtlige af Beethovens strygekvartetter over seks aftener.

Der er fem nominerede i hver af de 84 kategorier til Grammy-priserne, som bliver uddelt den 10. februar 2019 i Los Angeles.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter