Teltgæst ved klassisk musikfestival: Der er købt rigeligt med drikkevarer, men badning skal foregå MED tøj på

Var der nogen der sagde nøgenløb? Sådan noget gør man ikke på Hindsgavl Festival, hvor den står på lanciers, jordbærplukning og klassisk nørderi.

Teltlejr og musikfestival? Så tænker de fleste nok på Roskilde eller Northside, eller én af de andre festivaler med rytmisk musik. Men faktisk findes der også en klassisk musikfestival med egen teltlejr.

Det er festivalen på Hindsgavl Slot ved Middelfart, som nu i flere år har kørt med et særligt tilbud til unge: Kom og slå dit telt op på slottets grund, og hør en masse klassisk musik.

Det tilbud fik Stephan Nørklit Roed til at slå til. Han har slået pløkkerne i jorden, og gjort klar til et par dage med klassiske toner og overnatning i telt:

- Det er skønt at være her, sammen med andre musiknørder, der også sidder og nynner klassiske melodier.

Tømmermænd kureres med lokalt produceret ost og marmelade

Stephan Nørklit Roed har læst musikvidenskab, og uddannet sig som organist. Han er glad for at der på Hindsgavl er mulighed for at komme billigt til fadet. Fire dage i telt koster en fjerdedel af, hvad det ville koste at indlogere sig på et af slottets mange fine værelser.

Og festivalen er en god mulighed for at møde andre unge, der også kan lide klassisk musik:

- Som organist kan man godt føle sig lidt alene. Her møder man andre med samme interesse, og man kan udvide sit repertoire og få nye idéer.

Har I ligeså meget mudder i teltlejren som man hører om på Roskilde?
- Vi har ikke haft så meget af det. Sidste år hørte jeg at de lå i noget mudder. I år er her tørt. Det har heller ikke regnet endnu, men det skulle komme.

Hør mere om Hindsgavl i P2 Festivalsommer

Hvad med nøgenløb?
- Vi bader nede ved Lillebælt, men der står udtrykkeligt, at det skal foregå MED badetøj. Det er åbenbart reglerne her. Ellers hygger vi os mest med at danse lanciers og plukke jordbær i slotshaven.

Er der folk der tisser op ad éns telt?
- Det har jeg ikke været udsat for. Vi har adgang til gode toiletfaciliteter.

Hvordan foregår en typisk morgen på Hindsgavl?
- Her er meget stille. Vi havde strandbar i går, så nogen havde brug for at sove længe. Der er heller ikke tunge technobeats hele natten. Musikken foregår et andet sted.

Men nogle havde altså tømmermænd?
- Der er helt sikkert købt rigeligt med drikkevarer til camp-området, og der er også en stor dejlig morgenbuffet, hvor man kan pleje sine tømmermænd. Der er lokalt producerede marmelader og oste, samt æg og bacon.

Hindsgavl Festival fortsætter frem til onsdag 19. juli. P2 sender direkte fra festivalen mandag 17. juli kl. 19.20

P2 LIVElige nu
Søndagsklassikeren

Et panel lytter til fem indspilninger af et kendt klassisk værk og vælger den version de synes bedst om. Dagens værk er Haydn: Symfoni nr. 44. I panelet: Maria Frej, koncertarrangør. Kasper Leisner, skuespiller. Asbjørn Ibsen Bruun, hornist. Vært: Frank Jensen. www.dr.dk/p2