Udendørs teater begravet i tonsvis af sne - midt i den danske sommer

Operaen La Bohème foregår i sne og kulde. Og det bliver nu taget helt bogstaveligt i Opera Hedeland ved Høje Taastrup.

Selvom det endelig er blevet varmt i vejret og stedet hedder "Hedeland", så er der ikke meget hede i det store udendørs amfiteater vest for København.

I stedet bliver scenen nu dækket i 1250 ton sne - et kæmpe snelandskab, der udgør kulissen for den hjertegribende opera 'La Bohème', der har premiere på Opera Hedeland fredag aften.

- La Bohème foregår i Paris juleaften og nogle uger frem. Sneen er vigtig for at kunne beskrive miljøet, sagde operaens svenske instruktør Lars Rudolfson, da dr.dk/klassisk var forbi en uge før premieren.

Som du kan se i videoen øverst på siden, var snemaskinen på det tidspunkt allerede i gang med at spytte de mange ton sne ud.

Ifølge Opera Hedeland tager det i alt 22 dage at få produceret sneen. Inden aftenens premiere bliver den lagt op på den kæmpestore scene i amfiteatret, hvor 3.000 tilskuere kan opleve 'La Boheme' tre aftener den næste uges tid.

'La Bohème' og Opera Hedeland

  • Siden 2002 er der hvert år opført opera på Opera Hedeland, der er Danmarks største, permanente udendørsscene.
  • I år er forestillingen som nævnt den italienske opera 'La Bohème', skrevet af Puccini og med status som en af verdens mest populære operaer.
  • Forestillingen spiller fredag den 11. august (premiere) samt fredag den 18. og lørdag den 19. august. Der er stadig billetter til salg.

P2 LIVElige nu
Filmharmonikerne: Vært filmkomponist Halfdan E

Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er filmkomponist Halfdan E. Producer Anna Thaulow, Wingman Media. (Sendt første gang 19. maj).