Ung komponist udfordrede kor med vildt svær musik: - Det var fantastisk!

Garvede sangere og unge komponister har arbejdet sammen om at skabe nye værker og kan ikke få armene ned.

- Det var fantastisk. Jeg kunne ikke have det bedre. De sang fremragende, og jeg kunne mærke, at de var totalt inde i det.

Sådan siger en tydelig bevæget Marcela Lucattelli, der forrige uge overværede urpremieren på sit værk 'The Golden Days'.

Marcela studerer på Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums komponistlinje, og koncerten var kulminationen af et samarbejde med DR VokalEnsemblet, der startede i efteråret.

Ensemblet inviterede Marcela Lucattelli og hendes studiekammerater Matias Vestergård, Bára Gisladottir og Fintan O'Hare til en workshop, hvor komponisterne kunne prøve deres ideer af og snakke med de garvede sangere om værkerne bagefter.

- Mit værk udfordrede dem, fordi de skulle prøve at ramme nogle meget høje toner og nogle meget dybe toner, som nogle gange fik dem til at sige, at det kunne de ikke. Men for mig er det meget interessant, at de prøver, siger Marcela.

Tilfredsstillende at arbejde med levende komponister

Det tætte samarbejde på tværs af det kunstneriske arbejde har vist sig at være en succes for begge parter.

- Udfra mødet med koret kunne jeg arbejde videre med de ideer, jeg havde. Vi har arbejdet meget med dynamikken, siger Marcela Lucatelli i videoen øverst.

Og for sangerne har det været forfriskende at synge værker af unge komponister, der gerne vil høre, hvordan det er at sætte lyd på ideerne.

Se DR VokalEnsemblet opføre Marcelas værk 'The Golden Days her'

- Jeg håber, vi kan være med til at forme den måde, det, de skriver, får stemmer på. Nogle gange synger vi et værk, hvor komponisten er død for længst. Der har vi ikke mulighed for at sige: "Hold kæft, hvor ligger det dårligt for os, når vi skal synge det her", fortæller tenor i DR VokalEnsemblet Rasmus Gravers Nielsen.

De fire komponiststuderendes værker havde urpremiere under Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums årlige PULSAR Festival, som ud over DR VokalEnsemblet i år også samarbejdede med DR SymfoniOrkestret og Kunstakademiets billedskoler.

Facebook
Twitter