Vidunderbørn

Ungerne fra 'Vidunderbørn': Vi gider ikke skulle tilbage på skolebænken

De seks børn fra 'Vidunderbørn' på DR1ville meget hellere blive ved med at spille og danse på tv, end at skulle hjem og i skole

(© dr)

Nu går den ikke længere.

Efter små to måneder og fem programmer er tv-eventyret slut for de seks unge talenter i 'Vidunderbørn' på DR1. Finalen fandt sted lørdag aften, hvor de seje unger gav den alt, hvad de kunne akkompagneret af DR Symfoniorkestret.

Kampen blev tæt, men da seernes og dommernes stemmer var talt op, var det violinisten Stefan, der løb med titlen som 'årets vidunderbarn'.

- Det føles utroligt! Når man er med i den her konkurrence, så regner man ikke med at vinde, lød det fra Stefan, da kameraerne blev slukket.

Tilbage på skolebænken

De sidste par måneder har været så krævende for de klassiske vidundere, at der ikke har været særlig meget tid til at gå i skole.

Tidligere på lørdagen er energiniveauet højt inden aftens finale. Lige indtil DR's journalist kommer til at ødelægge stemningen ved at spørge, om de glæder sig til at begynde i skole igen.

- Jeg tror helt seriøst, der var noget indeni mig, der gik i stykker, siger Valdemar.

- Jeg kom lige i tanke om, at jeg har et almindeligt liv ved siden af. Stefan, vi tager til USA og starter en karriere der.

Hårde og fantastiske måneder

Balletdanseren Vilda er enig med Valdemar. Det er ærgerligt, at skolen begynder igen - for Vilda er da nemlig meget sjovere at danse ballet og hænge ud med sine nye venner fra 'Vidunderbørn'.

- Det har været nogle fantastiske måneder! Hårde og virkelig sjovt, også at møde de andre. Og vildt at se lørdag aften, hvad man egentlig har skabt. Det har været dejligt at få lov til bare at lave noget, man virkelig elsker, end at sidde der og regne matematik hele dagen, siger hun.

De seks Vidunderbørn, mentorerne og vært Søren Rasted i begyndelsen af årets sæson. (Foto: Per Arnesen/Nordisk Film)

Den 11-årige sanger Nicolas er også ret træt af, at det snart er almindelig mandag igen. Han har nemlig haft det sjovt, både med de andre deltagere og sin læremester, popsangeren Noah.

- Det er lidt irriterende, at jeg ikke længere har fri fra skole, og at det er slut, og jeg møder ikke rigtig de samme personer igen. Mine venner synes, det er snyd, at jeg får fri fra skole, men de synes også, det er helt vildt nice. De støtter mig alle sammen, siger Nicolas.

'Så skal vi sgu i Tivoli!'

Ingen tvivl om, at de seks børn brænder for musikken. Og det er da også musikvejen, de seks børn drømmer om at gå.

- Man ved jo ikke, om det kommer til at kunne ske, siger cellisten Lilli eftertænksomt.

- Drømmen er selvfølgelig at blive professionel musiker, men jeg tror, det er ret svært at blive det, for der er så mange, der vil det. Men hvis vi ikke kan, så laver vi noget sammen, siger hun og smiler til sin nye veninde, balletdanseren Vilda, som nikker ivrigt.

Indtil videre lever drømmen om musikken intakt. Mange af børnene nævner, at de har tænkt sig at stille op i andre konkurrencer, som fx Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence.

Og det med at holde kontakten, det har Stefan en løsning på.

- Vi laver en trio! udbryder han og kigger på Valdemar og Erik, der sidder ved siden af ham.

- Det kunne lade sig gøre, hvis alle brændte for det og havde tid nok. Men vi har ikke så meget tid, og vi bor langt fra hinanden, mener Erik.

Heldigvis er Stefan klar med en plan B.

- Så skal vi sgu i Tivoli, griner han.

Facebook
Twitter