29-årige Aida er født til at være operasangerinde – og gør det strålende

UGENS ALBUM på P2 byder på både opera-favoritter og balalajka-hits – alt lagt i munden på en ung sangstjerne.

Aida Garifullina er på det nærmeste født til at være operasanger. Ingen ved, hvordan hun synger om 10 år, men debut-albummet er ganske lovende! (© Universal Music)

Det er ikke et tilfælde, at Aida Garifullina er blevet operasangerinde. Den 29-årige kvinde er nemlig opkaldt efter Aida fra Verdis opera af samme navn.

Det er nok ikke det mest almindelige navn i den autonome russiske republik Tatarstan, hvor hun kommer fra. Men Aidas mor er dirigent, og vidste åbenbart, hvad datteren skulle bruge livet på: Allerede som 5-årig blev lille Aida tilmeldt en sangkonkurrence på tv – som vandt.

Hør uddrag fra ugens album

  • http://mu.net.dr.dk/admin/ProgramCard/Get/urn:dr:mu:programcard:58cbc6aca11f9f0364825639

  • http://mu.net.dr.dk/admin/ProgramCard/Get/urn:dr:mu:programcard:58cbc6ac6187a4080cc81851

  • http://mu.net.dr.dk/admin/ProgramCard/Get/urn:dr:mu:programcard:58cbc6aca11f9f0364825637

Siden har hun videreudviklet sig til en strålende sopransanger, og fik i 2013 et gennembrud, da hun vandt operakonkurrencen Operalia, stiftet af Placido Domingo. Nu har hun så udgivet et imponerende debutalbum på det traditionsrige plademærke Decca.

Aida Garifullina har en glansfuld, mikrofonvenlig stemme. Hun scorer også point med sit glamourøse look og sin eksotiske charme, når hun optræder på scenen og interviewes med sin russiske accent på tv.

Sangerinde der vil vise sine rødder

På Ugens Album lægger hun ud med to gamle favoritter fra sopranrepertoiret, valsearien ’Je veux vivre’ af Gounod og derefter den virtuose ’Klokkearie’ fra Delibes opera Lakmé.

Albummet er tilsyneladende godt på vej gennem en traditionel kavalkade af populære arier, men så tager det et sving. Resten er nemlig russisk musik, bl.a. fra sjældent hørte operaer af Tjajkovskij og Rimskij-Korsakov.

Det er rigtig godt tænkt af en ung sangerinde, som ikke nødvendigvis skal bruge sit debutalbum til at måle sig med fortidens mest berømte divaer.

- Min tanke er at vise min rødder, siger Aida Garifullina.

- Jeg kommer fra et sted, hvor øst møder vest, og hvor vi har vores egen musik. Det vil jeg gerne vise verden.

Er mor mon tilfreds?

Hun synger også nogle sange af Rakhmaninov, oprindeligt skrevet med klaverakkompagnement men her til sødmefuld orkesterledsagelse.

Og til allersidst som en bonus kommer et balalajkaorkester på banen!

Aida Garifullina har fundet på at lave en trickindspilning, hvor hun synger det gamle hit ”Moskvanætter” til akkompagnement af en elsket balalajkaplade fra 1962. Virkelig delikat og mærkeligt nok ikke så kitschet, som man kunne tro.

Som 29-årig er Garifullina endnu en meget ung sanger, og det er ikke til at vide, hvordan hun lyder om et årti eller hvilket repertoire, hendes stemme da vil passe til.

Men debuten er blevet virkelig vellykket, underholdende og også personlig. Mor må da være tilfreds?

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk