Sarthed og muskler i overarmene: Trio Laflamme åbner skønheden i den spæde romantik

De tre kvinder løfter komponister som Kuhlau, Weber og Czerny ud af anonymiteten – ud i solen, badet i både personlighed og varme.

Trio Laflamme giver ny luft til gammel musik på deres debutalbum.

Regn ikke med at synke ned i sofaen, når du lytter til Trio Laflammes debutalbum. Trioen består af Annie fra Canada, Dorothea fra Østrig og Katarzyna fra Polen, og deres nye album er fyldt med triomusik af den letløbende, helt friske slags.

Kvindetrioen lægger ikke fingrene imellem, når de tager fat i musik af Kuhlau, Czerny og Weber. De giver ny luft til den gamle musik, og deres debutalbum er velkomponeret!

Ugens Album

Trio Laflamme: Kuhlau, Weber & Czerny

Coviello Classics COV91709

Annie Laflamme, traversfløjte
Dorothea Schönwiese, cello
Katarzyna Drogosz, hammerklaver

Som en dna-trappe synes det musikalske spor at sno sig umærkeligt mellem Kuhlau, Weber og Czerny. Og man får det hele: Fra ensom længsel og pludseligt nærvær i Kuhlaus G-dur-trio og Webers kontrastfulde trio-betragtninger i mol, til Czernys dybe skakter af brændende lidenskab.

Alt sammen leveret på den gamle traversfløjte og hammerklaveret, hvor tonernes varighed er kortere og klangen en ganske anden, end man er vant til på et moderne klaver. Det gør i sig selv hele indfaldsvinklen anderledes og mere åben.

Slagkraft og røntgensyn

Trio Laflammes bud på Kuhlau-trioen har potent drama, og især i første sats viser de både sarthed og muskler i overarmene.

Mens de to trioer af Kuhlau og Weber hver klares på 20 minutter og er fyldt med forskellige satser, holder Czerny sig til en enkelt sats der til gengæld varer et kvarter. Snittet er knivskarpt, og Trio Laflamme angriber den klogt og selvsikkert. Fra begyndelsen er de ovenpå.

De indledende takter oser af slagkraft, blik for detaljerne og en grundliggende lyst til at kaste sig over musikken. Og med god grund for Czerny har fyldt sin Fantasi-sats med temperament og fabulerende variationsforløb baseret på skønne, enkle melodier.

På den måde åbner Trio Laflamme den åbenlyse skønhed i den spæde romantik, og løfter Kuhlau, Weber og Czerny ud af anonymiteten – ud i solen, badet i både personlighed og varme.

Hør smagsprøver fra Ugens Album

  • Weber: Trio opus 63 - første sats
  • Kuhlau: Trio i G-dur - Rondo
  • Czerny: Fantasia concertante

P2 LIVE



lige nu
Grammofon

- med Helge Baun Sørensen. Ikke så meget snak ... www.dr.dk/p2 (Genudsendelse fra forrige tirsdag).