Ugens Album: There is no rose

Rosen er et symbol på kærlighed. Og denne kærlighedsrose er også et gammelt Kristus-symbol, som går igen i mange julesalmer. På Ugens Album synger det aarhusianske kor Concert Clemens et spændende program af julemusik, der har rosen i centrum.

Playliste:

Julemusik fra det 21. århundrede

Titlen på albummet er taget fra den gamle engelske julesalme ”There is no rose of such virtue”. Repertoiret på pladen rummer nemlig mange engelske sange, side om side med danske og tyske julesange.

Teksterne er ofte oldgamle, og nogle af julesalmerne har også gamle melodier, men Concert Clemens synger dem i ganske nye arrangementer. Desuden er god del af musikken helt nykomponeret, så Ugens Album alt i alt præsenterer kirkemusik, som julen lyder i det 21. århundrede.

Kendt i hele Europa

En del af de gamle julemelodier er kendt i hele Europa. Den latinske hymne ”Quem pastores” kender vi på dansk som ”Giv mig, Gud, en salmetunge”, og Concert Clemens synger den i et engelsk arrangement.

”En rose så jeg skyde” får man i to meget forskellige udgaver med tysk tekst (”Es ist ein Ros enstprungen”) og i en tredje version på dansk. Den middelalderlige adventshymne ”Veni, veni Emmanuel” bliver sunget i et nyt, meget flot arrangement af Allan Gravgaard Madsen – mon ikke det er en kommende dansk korklassiker?

Internationalt niveau

Vokalgruppen Concert Clemens er et elitekor fra Aarhus, stiftet i 1997 af Carsten Seyer-Hansen, der har været korets dirigent alle årene. Han er desuden kantor ved Aarhus Domkirke og underviser i korledelse ved Det Jyske Musikkonservatorium. Navnet Concert Clemens er taget fra Aarhus’ skytshelgen Sankt Clemens.

Concert Clemens fik international ros for deres foregående udgivelse med Duruflés Requiem, og også deres ambitiøse julealbum (som udkommer på et engelsk plademærke) har et niveau, der kan måle sig med det bedste fra udlandet. En imponerende gennemført og meget stemningsfuld juleplade.

Facebook
Twitter