VIDEO: Lau Højen: Det er faktisk en sang om mig selv

Forsanger Lau Højen fra Carpark North genfinder sin egen grundtone af melankoli i en gammel dansk sang: Tit er jeg glad og vil dog gerne græde.

”Jeg har altid elsket efteråret – forfaldet og den rådne skovbund. Naturen sætter billeder på det, vi så sjældent rummer i vores moderne, danske kultur: Mørke og død er tabu, men det er en lige så selvfølgelig del af det at være menneske som lys og lykke. Det er også dét de gamle danske sange kan, de kan rumme, det at vi skal dø.

Jeg gad i øvrigt godt vide, hvor mange der har det som jeg; altså hvor mange, der holder allermest af efteråret.”

Teksten kravler ind under huden

En af de sange Lau Højen valgte at synge med DR PigeKoret har en over 100 år gammel tekst: ’Tit er jeg glad og vil dog gerne græde’. Musikken er af Carl Nielsen og teksten er skrevet af guldalderdigteren B.S. Ingemann.

”Det er en vanvittig smuk melodi, og med årene - jo ældre jeg er blevet - er teksten også kravlet ind under huden på mig. Det er faktisk en sang om mig selv, for størstedelen af mit liv handler om ulykkelig kærlighed, og den melankoli der følger, når man jagter den. Altså lige indtil jeg mødte min viv, som jo faktisk sidder her i salen og lytter med”, siger Lau Højen.

”Sætningen ’Tit er jeg glad, og vil dog gerne græde’, er jo så uendelig smuk og præcist formuleret. Jeg mener, det at være menneske handler både om glæde og sorg, og ofte optræder lykke og vemod samtidig – det er melankolien; mindet om at vi er så små i det store billede”.

Tit er jeg glad og vil dog gerne græde, thi intet hjerte deler helt min glæde. Tit er jeg sorrigfuld og må dog le, at ingen skal den bange tåre se.

Tekst: B. S. Ingemann, 1812

DIN DANSKE SANG

  • Din dansk sang er DR PigeKorets nye koncertrække, hvor det er muligt at dele sine danske yndlingssange med andre. Koncertrækken er videreførelsen af DR”s populære fællessangskoncerter, 'Så syng da Danmark', som i 10 år, sammen med DR’s kor, har inviteret alle indenfor og opfordret dem til at synge med.

  • I 'Din Danske Sang' vendes fokus særligt mod, hvad vi synger sammen, for vi har ikke kun oplevelsen til fælles, vi har også hele den danske sangskat til fælles, og den vil DR PigeKoret dyrke, dele, hylde og folde ud på ny.

  • Ved hver koncert får publikum mulighed for at stemme på hvilke sange, der skal synges og en kendt vokalist inviteres med til at fortolke sangskatten med DR PigeKoret.

FacebookTwitter