VIDEO: Pernille Rosendahl om "Du er min øjesten": Kender den helt ind i knoglerne

Se Pernille Rosendahl fremføre "Du er min øjesten" under "Din danske sang"-koncert.

Lyt til Pernille Rosendahls version af 'Du er min øjesten'. Solocellist Henrik Dam Thomsen fortæller om celloen, der er DR PigeKorets trofaste følgesvend.

Jeg turde godt

- De fleste af os har vel en erindring om en sang, der blev sunget af en særlig person i barndommen. For mig var det, når min farfar sang; 'Du er min øjesten' – jeg følte mig helt, helt speciel – han sang den for alle os børnebørn, men når han sang den, så var der så meget nærhed og tryghed, siger Pernille Rosendahl og fortsætter:

- Det er jo egentlig meget banalt, men jo alligevel utroligt hvad musik og sange kan – for minder vækkes til live - alle de oplevelser, jeg havde med min farfar, når jeg lytter til den sang. Jeg kender den jo helt ind i knoglerne, så derfor tænkte jeg, at den turde jeg godt synge til koncerten, siger Pernille Rosendahl og smiler.

- Synger du den også for din egen søn? spørger Phillip Faber.

- Nej min søn kan ikke lide sang, siger hun og de griner begge:

- Det er jo ikke så praktisk, når hans mor er sangerinde. Men jeg tror, at i hans optik, så forholder det sig sådan, at når jeg synger, så betyder det, at jeg er på arbejde og dermed også væk fra ham, siger hun.

Fra Morten Korch, over salmer og folkeviser til popsange

Du er min øjesten blev oprindeligt sunget af Peter Malberg i filmen 'Flintesønnerne' af Morten Korch. Den er skrevet af Victor Skaarup og komponeret af Sven Gyldmark. De danske sange, der blev sunget under koncerten repræsenterede flere hjørner af den danske sangskat: Der blev sunget både salmer, folkeviser og popsange.

Flere af sangene var arrangeret af Henrik Dam Thomsen, der til daglig er en del af DR SymfoniOrkesteret som solocellist. Han har arbejdet tæt med DR PigeKoret, og celloen er efterhånden blevet korets faste følgesvend:

- Der er noget særligt i kombinationen af pigekorets stemmer, klaveret og celloen – samspillet er en meget organisk proces, siger Henrik Dam Thomsen,

- Celloen dækker alle registre; det er et af de få instrumenter, der både kan lægge sig op mod de lyse stemmer, men også være bund, og derfor tror jeg, at den fungerer godt til koret. Der er en frihed i instrumentet, og det er som om, at det naturligt finder sin plads mellem stemmerne og klaveret.

Næste ’Din danske sang koncert’ er søndag d. 6. november.

’Din Danske Sang’

  • er DR PigeKorets nye koncertrække, hvor det er muligt at dele sine danske yndlingssange med andre.

  • Koncertrækken er videreførelsen af DR’s populære fællessangskoncerter, ’Så syng da Danmark’, som i 10 år, sammen med DR’s kor, har inviteret alle indenfor og opfordret dem til at synge med.

  • I ’Din Danske Sang’ vendes fokus særligt mod, hvad vi synger sammen, for vi har ikke kun oplevelsen til fælles, vi har også hele den danske sangskat til fælles, og den vil DR PigeKoret dyrke, dele, hylde og folde ud på ny.

  • Ved hver koncert får publikum mulighed for at stemme på hvilke sange, der skal synges og en kendt vokalist inviteres med til at fortolke sangskatten med DR PigeKoret.

FacebookTwitter