Klimavenlig musik på DTU

Energigenererende dansegulv og kondicykler, der leverer strøm til højttalerne. I weekenden åbner DTU dørene til verdens første festival, hvor klimateknologi bliver brugt til at skabe kunst, musik og unikke oplevelser.

Specialdesignede kondicykler og et energigenererende dansegulv. Det er nogle af de klimabevidste elementer, som der gøres brug af på DTU, Danmarks Tekniske Universitet, i weekenden.

Her afholdes CO2PENHAGEN, som er en musik- og kunstfestival, der er drevet udelukkende på vedvarende energikilder.

Ideen bag festivalen er at vise en anderledes optimistisk tilgang til klimaproblemerne.

Bryde med gamle vaner

Samtidig er der fokus på samarbejde på tværs af fagområder. Det er - ifølge folkene bag CO2PENHAGEN - med til at skabe nye løsninger og bryde med de gamle vaner.

På denne måde finder man også nye løsninger ved at bruge den allerede eksisterende klimateknologi og integrere den med design, arkitektur, festivaler og restauranter.

Men først og fremmest skal løsningerne have en mere optimistisk tilgang til problemerne.

Fra idé til virkelighed

Festivalen er delt op i fem forskellige områder, som kan udforskes af festivaldeltagerne.

Man kan blandt andet prøve krafter med motionscykler, som omsætter dine benkræfter til strøm til højtalerne. Eller flade ud i sofaer lavet af genbrugsplast, mens man indtager økomad, som serveres på service lavet af majs og sukker.

Noget der kan genbruges i Stirling-motoren, en af de generatorer, som er med til at tilføre festivallen vedvarende energi.

Mange musiknavne

Festivallen er spækket med velkendte musiknavne og sprøde toner.

På scenen vil navne som TV2, Lars H.U.G. og Mikael Simpson vise, hvad de formår at skabe med toner og vokal på scener, der er udstyret med lavenergi LED-lys.

LED-lys minder mere om dagslys i forhold til andre lyskilder og bruger mindre strøm end traditionelle glødepærer.