København blandt vinderne af verdens største designpris

Danske Index Award har præmieret fem forskellige projekter for at forbedre livet for mennesker. København får pris for klimaplan.

København modtog torsdag aften Index Award for sin klimaplan.

Index Award, der blev uddelt her til aften i Helsingør, har givet København en pris for byens omfattende klimaplan.Grunden er, at planen ikke bare løser klimaproblemer ved f.eks. skybrud, men også gør løsningerne til en fordel for byen, dens borgere og erhvervsliv.Dermed modtager hovedstaden en af de fem Index-priser på hver 100.000 euro (cirka 746.000 kroner), som tilsammen udgør verdens største designpriser.

Frank Jensen: Kæmpe anerkendelse- Det er en kæmpe anerkendelse af det lederskab, som København har taget i at gøre byen parat til et forandret klima, siger Frank Jensen, overborgmester i København, og henviser til den langsigtede klimaplan, der skal gøre byen til verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.Han fortæller, at hovedformålet er at forbedre livskvaliteten for københavnerne, men han peger også på den økonomiske sideeffekt, hvor flere af verdens storbyer allerede holder øje med København.- Index-prisen er måske ikke så kendt i den brede, danske offentlighed. Men når jeg taler med ministre og erhvervslivet i udlandet, så er Index-prisen meget nærværende for dem. Det, at vi får prisen for vores klimaplan, vil skabe enorm opmærksomhed om, at det er her, det sner. Det er international branding af København og hjælper os til at skabe grønne arbejdspladser, siger Frank Jensen.Bliver vist frem i udlandetKigge Hvid, der er administrerende direktør i Index, bekræfter, at prisen er med til at skabe stor opmærksomhed gennem udenlandsk pressedækning.- Derudover bringer vi vinderne med rundt til store konferencer rundt om i verden, og så har vi Index Award Exhibition, hvor alle finalisterne turnerer rundt i verden i næste to år, som vil blive set af flere millioner, siger Kigge Hvid.De 746.000 kroner, som Københavns Kommune modtager, vil blandt andet blive brugt til klimaprojektet ved Sankt Kjelds Plads på Østerbro og på at udbrede kendskabet til klimaplanen.Første danske vinder siden 2005Senest Danmark modtog en Index Award var i 2005, da Lifestraw modtog prisen i den såkaldte Body Category. Lifestraw er et sugerør, som renser vandet for bakterier, mens det ryger gennem sugerøret.Dermed undgår man at få diarré, kolera og andre sygdomme, som stammer fra forurenet vand.

Facebook
Twitter