København er verdens næstbedste by

København kunne ikke generobre titlen fra 2008 som verdens bedste by. København må i stedet nøjes med en flot andenplads.

Det trendy magasin Monocle har kåret København til verdens anden bedste by at bo i. Klimahensyn, cykler og design er en del af forklaringen. Det skriver Ritzau i dag.

Der er nok mange københavnere, der har vidst det længe, men nu har det internationale livsstilsmagasin Monocle cementeret det en gang for alle: København er en dejlig by at bo i.

München overgår København

Så dejlig, at den danske hovedstad slår de fleste andre byer i verden. Lige med undtagelse af den tyske storby München, som Monocle kårer som nummer et på listen over "Most Liveable Cities" - de bedste byer at bo i.

Det er den smukke arkitektur, design, klimabevidstheden og trygheden, der bringer København højt op på listen. Derudover er der mange gode spisesteder og intet mindre end 13 Michelin-restauranter.

Noma og cykelbesættelse trækker niveauet op

Samtidig hiver verdens bedste restaurant - nykårede Noma - også niveauet op. Og skal man tro det trendsættende magasin, så er københavnernes "cykelbesættelse" også med til at trække op.

Det er ikke første gang, at magasinet sender rosende ord til Danmarks hovedstad. I 2008 blev København kåret til verdens bedste by - men manglen på tophoteller har siden trukket ned.