København siger nej til for tynde modeller

Københavns Kommune støtter modeugen med over en million kroner selvom, at flere modeller er ekstremt tynde. Nu stiller kommunen krav til modebranchen.

Københavns politikere stiller nu krav til den københavnske modeuge.

For der er alt for mange sygeligt tynde modeller på podierne, og det vil kommunen ikke acceptere, så længe de støtter modeugen.

For på trods af en tre år gammel hensigtserklæring, der skulle resultere i modeller med mere sul på kroppen, så er modellerne til den Københavnske modeuge stadig lige tynde.

Kommune skærper krav til modestøtte

Og det får politikerne til at overveje om Københavns Kommune fortsat skal støtte modeugen med lidt over én million kroner.

- Vi vil gerne se nogle beviser på, at modebranchen lever op til erklæringen, før vi støtter dem. Det betyder ikke, at jeg tager pengene fra dem her og nu, men branchen har et stort ansvar for modellernes sundhed, siger Katrina Feilberg, gruppeformand for Det Radikale Venstre på Københavns Rådhus.

Hun og Simon Strange (A) fra Københavns Borgerrepræsentation vil derfor opstille en række krav, der kan kontrollere, at modebranchen tager ansvar og lever op til hensigtserklæringen.