Kødboller med kunstners eget fedt

I kunstneren Marco Evaristti's seneste projekt har han tilberedt kødboller med fedt fra sin egen krop. De smager udmærket, siger han.

Nu kan man få kødboller på dåse.... og ikke hvilken som helst slags kødboller. For godt en uge siden gennemførte Marco Evaristti et grænseoverskridende kropsligt eksperiment som en del af kunstprojektet Feast.

Evaristti tilberedte kødboller, der blandt andet indeholdt fedt, som kunstneren havde fået fedtsuget fra sin egen krop tidligere på ugen. Kødbollerne er nu puttet på dåse, og kan købes, hvis nogen skulle være interesserede. Kødbollerne smager i øvrigt udmærket, påpeger kunstneren.

- Jeg vil gerne i dialog med samfundet. Jo mere vi griber ind i vores krop, jo mere fjerner vi os fra Gud. Vi stræber efter idealmennesket, men vi har ikke kultur til at bevare det guddommelige billede af os selv, siger Marco Evaristti.

I øvrigt var det umuligt at få lavet en fedtsugning i Danmark. Ingen af de klinikker Evaristti kontaktede ville gennemføre fedtsugningen, da de hørte, hvad formålet var, så kunstneren måtte rejse til Frankrig for at få foretaget indgrebet.

Evaristti stod også bag det meget omdiskuterede projekt på Trapholt Museum, hvor guldfisk blev udstillet i blendere, og deres skæbne overladt til publikum.

Kødbolle-projektet er blevet fulgt af et filmhold fra den engelske tv-station BBC, der viser tilberedningen af kødbollerne i et dokumentar-programmet, der vil blive bragt til sommer.

ExternalContent

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk