Komiker trækker Trump-undskyldning 1000 procent tilbage: Han er et fjols

Komiker Kathy Griffin mødte modstand efter et kontroversielt Trump-billede af hans afhuggede hoved. I dag fortryder hun intet, fortæller hun til DR.

Det var med en blanding af nervøse vittigheder, beklagelse, lommetørklæder og fugtige øjne, at den amerikanske komiker Kathy Griffin tidligere i år konfronterede verdenspressen ved sit første pressemøde nogensinde.

USA var på den anden ende over et billede, hvor den amerikanske komiker og tv-stjerne poserede med en tomatindsmurt maske af præsident Donald Trumps ansigt, der lignede et afhugget hoved.

Hun burde skamme sig over så morbidt et scenarie, lød det fra mange. Det var langt over stregen, lød det fra endnu flere.

Siden har intet været det samme for den 57-årige komiker, der blandt andet er kendt fra realityserien 'My Life on the D-list' og komedien 'Susan - sød og single'

Hendes turné i hjemlandet blev aflyst, flere samarbejdspartnere lagde komikeren på is og præsident Trump selv langede ud efter hende på Twitter. Det var sygt, skrev han.

Kathy Griffin ses her under pressemødet, som hun måtte holde i juni efter beskyldninger om, at hun var en trussel mod Trump. I dag kalder hun det 'tosset', at hun skulle have truet ham med billedet. (Foto: Frederick M. Brown © 2017 Getty Images)

Først undskyldte hun med hånden på hjertet. Men så fik piben efterhånden en anden lyd. I dag fortryder hun intet. Absolut intet faktisk.

Og hvis USA ikke er klar til hendes kradse vittigheder, så rejser hun bare til lande som Danmark, siger hun begejstret til dr.dk over telefonen.

- Hvem skulle have troet, at ’et stødende billede’ af vores såkaldte præsident - som slet ikke burde være vores præsident – blev anledningen til, at jeg nu får lov til at optræde rundt omkring i hele verden, siger Kathy Griffin.

I morgen optræder hun derfor i DR Koncertsalen med sit show ’Laugh Your Head Off Tour’ – og ja, titlen henviser til det udskældte billede. Fik jeg nævnt, at Kathy Griffin intet fortryder?

- Jeg kender jo fjolset

Da jeg bliver ringet op af den hurtigsnakkende komiker en efterårsaften, går der da heller ikke mere end 25 sekunder, før hun selv begynder at svine Donald Trump til.

Faktisk er det svært overhovedet at få indført et reelt spørgsmål de første mange minutter, for Kathy Griffin har meget, hun gerne vil sige.

- Jeg kan ikke vente med at tage rundt i verden og kortlægge, hvordan Trump og hans folk har snydt, lægger Kathy Griffin ud.

- Jeg har tilmed en personlig vinkel på historien, for jeg kender jo fjolset. Jeg har mødt Trump flere gange, og du kan sagtens finde billeder af mig og ham til det samme velgørenhedsarrangement for 20 år siden, hvor han sikkert slet ikke gav nogen penge – nærig som han er.

Anderson Cooper og Kathy Griffin ses her under sidste års store nytårsprogram 'New Year's Eve Live' på CNN fra Times Square. Den værtsopgave får hun dog ikke i år efter Trump-billedet. (Foto: Noam Galai © Getty Images)

Kathy Griffin skal med andre ord slet ikke tales varm, selvom Trump-billedet har betydet, at hun er blevet truet utallige gange og har fået aflyst talrige arrangementer.

Faktisk er det udover hendes aktuelle verdensturne stadig småt med opgaver.

- Da jeg fik taget det billede, ændrede det mit liv. I løbet af et døgn blev jeg ikke bare fyret fra CNN’s årlige nytårsshow (som Kathy Griffin havde været gæstevært på i mange år, red.) Jeg fik også aflyst min amerikanske turne til 50 byer. Mange tror, jeg bare mistede en dags arbejde, men jeg har ikke haft én eneste dags arbejde i mit eget land siden, fortæller hun.

Trækker undskyldning 1000 procent tilbage

Men nederlaget får ikke den Emmy- og Grammy-vindende komiker til at ryste på hånden eller holde igen med sine kritiske jokes. Tværtimod.

Tårerne og nervøsiteten under hendes pressemøde i foråret er for længst afløst af en vrede mod Trump og noget, der bedst kan betegnes som boblende kampgejst.

- Jeg tager min undskyldning for Trump-billedet tusind procent tilbage! Hvis folk virkelig var traumatiserede over det, så ville jeg naturligvis stadig undskylde, men det viste sig jo at være en kampagne og falsk vrede.

Så hun fortsætter sine vittigheder om Trump og hans regering, selvom hun mener, at den magtfulde og showbiz-vante præsidents mange støtter lige nu blokerer for hendes karriere i hjemlandet.

Selv tror hun, at præsidenten håber, at modstanden kan få Kathy Griffin til at lade sig pensionere fra stand-up-scenen. Men så kan han godt tro om igen.

- Hvis man som jeg har levet med sexisme og aldersforskelsbehandling i mange år, så har man en hel del øvelse i at navigere i noget som det her, siger Kathy Griffin og tilføjer:

- Det er også derfor, at jeg har valgt at posere på samme måde som det andet billede på plakaten til min verdensturne - bare med en jordklode i stedet. Jeg vil gerne vise mine fans, at – bare rolig – jeg er ikke blevet skræmt til tavshed. Jeg kommer ikke til at fortælle vittigheder om forskellen på nuttede hvalpe og killinger.

Kendisnaboer giver gode jokes

Hendes danske show kommer dog ikke til kun at handle om Trump og den politiske scene i USA.

For Kathy Griffin tager også sine betragtninger med om Danmark og alt, der ellers har fanget hendes opmærksomhed.

- Jeg glæder mig til at komme til jeres lykkelige land, og optræde i … 'Kånzøthusæt'. Aj, I kommer til at gøre grin med mig over min dårlige, danske udtale, siger komikeren og griner højlydt over sit forsøg på at sige 'Koncerthuset' på dansk.

- Når jeg møder europæere, tænker jeg straks, at I er klogere end amerikanere, for I har rent faktisk styr på og sætter pris på undervisningssystemet. Og jeg siger ikke, at Kardashian-søstrene ikke kan komme ind på Cambridge Universitet, men … Jo, jeg gør!, udbryder hun.

Sidste efterår var Kathy Griffin gæst flere steder i USA takket være sin dengang nye bog 'Kathy Griffin's Celebrity Run-Ins'. Nu er til gengæld det småt med invitationerne i hjemlandet. (Foto: Mireya Acierto © Getty Images)

Og netop den populære kendisfamilie med efternavnet Kardashian er et af Kathy Griffins yndlingsemner.

- Jeg bor faktisk lige ved siden af Kim Kardashian og Kanye West, konstaterer komikeren og disker fluks op med en vittig bemærkning:

- Jeg vil gerne have, at jeres læsere forstår, at jeg er så dedikeret en komiker, at jeg flyttede ind lige ved siden af mine vittigheder. Jeg behøver bare at åbne vinduet, så får jeg nyt materiale til mit show. Forleden måtte jeg ringe over og sige: Hey, gider I lige skrue ned for den der larmende pengemaskine, I har tændt for?

Af samme grund elsker hun at bo i ’overfladiske Los Angeles’.

- LA er den dummeste by på planeten. De færreste læser avis og folk aner ikke engang, hvem borgmesteren er. Det er ret chokerende. Men jeg elsker byen for at give mig materiale til mine shows.

Håber at publikum ikke kun vil se giraffen

I disse dage kan hun dog hverken høre sine velhavende naboers pengemaskine eller opleve uvidenheden i hjembyen, for i går optrådte hun i Helsinki, i morgen gælder det København og i næste uge venter blandt andet Oslo og Reykjavik.

- Jeg optræder alle mulige steder – fra Auckland til Reykjavik – og det er så dejligt at tale med folk fra alle mulige steder. En islandsk journalist spurgte mig fx i går: Hvorfor er amerikanerne så sære?

- For det første var det meget pænt af ham kun at kalde os ’sære’. For det andet må jeg sige, at størstedelen af amerikanerne godt ved, at vores præsident er en katastrofe. Vi ved godt, det er helt tosset, og vi arbejder på det!

Kathy Griffin håber dog, at hendes verdensturne ikke bare bliver en ’kom og se hende med Trump-billedet’-aften, men at publikum rent faktisk kommer for at få sig et godt grin.

- Jeg håber virkelig, at folk ikke bare kommer for at se ’hende, der fik røven på komedie’, men også komikeren Kathy, siger hun.

Kathy Griffin optræder lørdag aften klokken 19 i DR Koncertsalen.

Facebook
Twitter