Koncerten, der overraskede alle: Helt i orden, at kronprinsen gik på scenen på Smukfest

Kronprinsen indtog pludselig Smukfest-scenen sammen med Nephew i sommer, og det er helt ok, lyder det fra Kongehusets kommunikationschef.

Han kom, han så, han sejrede.

Således kan den varme sommeraften i starten af august beskrives, da kronprins Frederik overraskede alle på Smukfest og gik på scenen under Nephews koncert på Bøgescenerne.

Publikum hvinede, hujede og klappede, og der var stor glæde over at se Danmarks kommende konge på festivalscenen.

Det er ikke hver dag, at 'pøblen' får lov at se medlemmerne af Kongehuset på slap line, men det er helt i orden, når det sker.

Sådan lyder det fra Kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, i et interview til bladet Markedsføring.

- Hvis kronprinsen var på scenen hver anden weekend, så ville det være med til at underminere noget værdighed. Men fordi det er kronprinsen, og fordi han viser, hvem han også er - og på en så ægte måde - så holder det, siger hun til bladet.

Kongehuset må gerne overraske

Ifølge Nephews forsanger var kronprinsens visit på scenen dog ikke noget, der havde været planlagt længe.

- Idéen opstod to timer før koncerten, mens vi sad og grublede over, hvordan vi kunne gøre de våde festivalgæster ekstra glade, fortalte Simon Kvamm dagen efter den omtalte koncert.

Og det var bestemt en overraskelse - ikke bare for publikum, men også resten af landet, og kronprinsen trak overskrifter flere steder.

- Det kan godt være, at der er nogle, der mener, at den slags gør man ikke. Men Kongehuset må også gerne overraske. Det gjorde kronprinsen på fin vis i Skanderborg, siger Lene Balleby.

Det er da heller ingen hemmelighed, at kronprinsen er glad for Nephew, der har spillet på Smukfest flere gange.

I portrætbogen 'Under Bjælken', der udkom i 2017, løftede kronprins Frederik sløret for, hvilke sange der har betydet meget for ham.

Her var Nephews sang 'Superliga' fra 2004 blandt andet at finde på listen.

Se kronprinsens besøg på Bøgescenerne i videoen i toppen af artiklen.