Konkursramt filmmand snyder ansatte

Ansatte, skuespillere og medlemmer af Ældre Sagen føler sig alle snydt af manden bag filmen "Det grå guld", der næppe vil blive vist i biograferne.

- Han forekommer at være en fantast uden overblik over sine film, og han skylder langt den overvejende del af holdet bag "Det grå guld" penge.

Så hård er kritikken fra Carsten Juul, der er jurist og sagsbehandler hos Film- og tv-arbejderforeningen FAF.

Manden, som juristen anser som en fantast, er filmmand Søren Juul Petersen. Han står bag filmen "Det grå guld", der har de kendte skuespillere Kurt Ravn, Birthe Neumann og Lars Knutzon på rollelisten.

Men filmen får vi nok aldrig at se i de danske biografer. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Sælger film før pengene er i hus

- Hans problem er, at han (Søren Juul Petersen, red.) sætter produktioner i gang, før han har sikkerhed for finansieringen. I stedet håber han bare, at det arter dig for ham. Men det har konsekvenser for andre, når man starter produktioner på uholdbart grundlag, siger Carsten Juul til avisen.

Søren Juul Petersens firma blev begæret konkurs i oktober sidste år, fordi en lang række medarbejdere ikke havde fået løn, og selskabets samlede gæld løb op på 2,4 millioner kroner.

Skuespiller føler sig misbrugt

De tre hovedrolleskuespillere krævede dog penge forud, og har derfor ikke penge til gode som andre, der var ind over filmprojektet, men Kurt Ravn er skuffet, over at filmen ikke bliver til noget:

- Jeg må sige, at jeg føler mig en smule misbrugt, siger skuespilleren.

Ældre Sagen måtte betale

Derudover har en lang række filmelskende medlemmer af Ældre Sagen forgæves købt billet til en særvisning af "Det grå guld", der blev annonceret i medlemsbladet tilbage i 2010. Pengene gik direkte til filmselskabet, men publikum gik forgæves.

Derfor har Ældre Sagen nu udbetalt de tabte filmpenge til de skuffede biografgæster, da man ikke ønsker at miste troværdighed i organisationen.

En investor forsvandt

Søren Juul Petersen beklager over for avisen, at de ældre filmfans er gået forgæves, men forklarer sig med, at en investor forsvandt fra den ene dag til den anden.

- Jeg var sikker på, at pengene kom. Det er en branche, hvor det kan være svært at skaffe finansiering, siger Søren Juul Petersen.

Lige nu er det op til distributøren SF Film, om filmen skal redigeres helt færdig og vises i de danske biografer.

"Det grå guld" handler om to pensionister, der røver en bank med en tidligere bankansat. Den er instrueret af Shaky Gonzales og optaget sommeren 2009.

Facebook
Twitter