Kopispærring på netmusik forsvinder

Køber du musik på nettet, kan det være umuligt at flytte den fra computeren til MP3-afspilleren på grund af kopibeskyttelsen. Det irriterer forbrugerne så meget, at branchen nu er ved at skifte til MP3-formatet.

I løbet af i år dropper TDC den digitale kopibeskyttelse på den musik, man kan købe på nettet.

Kopibeskyttelsen har ellers gjort det stort set umuligt at flytte et downloadet musiknummer fra computeren til ens egen MP3-afspiller, selv om det er helt lovligt.

Det er den såkaldte DRM-beskyttelse, som TDC i øjeblikket bruger til at beskytte den musik, der bliver solgt via selskabets hjemmeside. Musiksalgschef Søren Tvilsted forklarer, at TDC forventer at skifte til det velkendte MP3-format, som frit kan flyttes mellem digitale afspillere.

- Vi ved, at det er en mere forbrugervenlig løsning med MP3, så vi håber meget, at vi kan tilbyde det snart, siger Søren Tvilsted.

Det er nye toner fra verdens fire største pladeselskaber - der nu alle er enige om at droppe DRM - som får teleselskabet til at udbyde musikken i et mere forbrugervenligt format.

Varsler prisstigninger

Lektor på Handelshøjskolen i København, Mark Lorenzen, spår, at skiftet fra kopispærret musik til MP3 vil brede sig til hele musikbranchen.

- Hele branchen er på vej et andet sted hen, hvor det ikke længere drejer sig om at beskytte det enkelte produkt, men hvor det drejer sig om at sælge en hel masse musik i form af for eksempel abonnementer, fortæller han.

Apples musikbutik iTunes Music Store tilbyder allerede DRM-fri musik til samme pris som før. Men Søren Tvilsted vil ikke afvise, at der kommer en prisstigning på musikken hos TDC, når kopispærringen forsvinder.

- Det håber vi meget, at vi kan undgå, og hvis vi ikke kan det, håber jeg, at vi skaber en så lille prisstigning som muligt, siger han.

Facebook
Twitter