Korrespondent om ny Meghan og Harry-dokumentar: 'Jeg ville være lettet, hvis jeg hed kong Charles'

Den længeventede Netflix-dokumentarserie 'Harry & Meghan' skildrer parrets liv i spotlyset, men er uden tikkende bomber.

Prins Harry og hertuginde Meghan Markle brød med det britiske kongehus i 2020. En ny dokumentarserie, der havde premiere på Netflix i dag, skildrer begivenheder op til deres brud. (Foto: © Matt Dunham, Ritzau Scanpix)

Buckingham Palace kan ånde lettet op.

For de tre første afsnit af den længe ventede Netflix-dokumentarserie om prins Harry og Meghan Markle, der havde premiere i dag, rummer ingen ubehagelige afsløringer om det britiske kongehus.

Tværtimod.

- Havde man forventet noget stort, må man virkelig være skuffet nu, siger Tinne Hjersing Knudsen, DR's korrespondent i Storbritannien.

Hypen var kæmpestor, men skuffelsen større

Der var ellers lagt op til det helt store drama, da traileren til den længeventede dokumentarserie landede mandag.

Nu skulle den fulde sandhed om parrets dramatiske exit fra det britiske kongehus frem i offentligheden lys.

Men i stedet bliver man som seer fodret med et tretimers lang hyldestportræt af parret selv, fortæller Tinne Hjersing Knudsen, der har set de tre første afsnit af 'Harry & Meghan'.

- Hypen var stor, fordi man regnede med, at de tre første afsnit ville afsløre noget vildt, siger Tinne Hjersing Knudsen.

- Der kommer et par stikpiller her og dér til det britiske kongehus, men der bliver ikke affyret nogen rygende pistol, siger hun.

  • Private billeder af Harry og Meghan. Parret blev gift i 2018.
  • Harry og Meghan mødte hinanden i 2016. Meghan Markle er tidligere skuespiller og kendt fra den amerikanske tv-serie 'Suits'.
  • Parret brød med det britiske kongehus i 2020 og flyttede til det sydlige Californien i USA. Her har de boet siden.
  • Parret har to børn sammen. En søn, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, og en datter, Lilibet Mountbatten-Windsor. (Foto: © Courtesy of Prince Harry and Meg, © 2022 Prince Harry and Meghan)
1 / 4

Deres side af historien

Seriens første tre afsnit handler om parrets turbulente forhold til den britiske tabloidpresse, der også var den bærende grund til, at parret brød med det britiske kongehus i januar 2020.

Efter bruddet flyttede parret til USA for at få ro og fred fra de mange paparazzikameraer.

Men nu har Meghan og Harry altså inviteret et nyt kamerahold ind bag kulissen. Og det virker meget paradoksalt, siger Tinne Hjersing Knudsen.

- Harry og Meghan forlod kongehuset og spotlightet, fordi de gerne ville leve et mere privat liv. Men nu har de lige offentliggjort seks timers privatliv, siger hun.

Ifølge Tinne Hjersing Knudsen er dokumentarserien parrets forsøg på at fortælle deres side af historien. Lidt ligesom den amerikanske kendisfamilie, The Kardashians.

- Den familie blev forfulgt så meget af pressen, at de til sidst tog ejerskab over deres egen fortælling og lagde den ud som et realityshow, siger hun.

- Det er tydeligt, at 'Harry & Meghan' er parrets egen udlægning af sagen. Men det er svært at mærke, hvorfor omverden har brug for at se den, for den viser os ikke noget, vi ikke allerede vidste, siger hun.

En kedelig omgang

Også andre medier har italesat 'Harry & Meghan' som værende en kedelig omgang, der ikke har budt på noget juicy nyt om parrets problematiske forhold til det britiske kongehus.

BBC beskriver dokumentarserien som værende harmløs og "uden tikkende bomber", og beskriver snarere serien som værende et stort kærlighedsbrev til parret selv.

Specielt en lang hyldest til Meghan og hendes arbejde og tid i serien 'Suits' bliver trukket i langdrag, siger Tinne Hjersing Knudsen.

- Det hele er meget tørt, og jeg kunne godt have været foruden det, siger hun.

- Jeg ville være lettet, hvis jeg hed kong Charles.

Se traileren fra Netflix her: