Krause-Kjær, Krasnik og Ingemann bliver DR 2-værter

Niels Krause-Kjær, Martin Krasnik og Frederikke Ingemann bliver DR 2's nye ansigter.

DR 2's nye værter er Niels Krause-Kjær, Martin Krasnik, og Frederikke Ingemann. (© DR)

Når det nye DR2 går i luften næste år, bliver det med flere nye værter i studiet. Tre af de nytilkomne, som seerne vil møde på den nye samfundskanal, er Niels Krause-Kjær, Martin Krasnik og Frederikke Ingemann.

Krause-Kjær blogger i dag for Berlingske Tidende, og mange P1-lyttere vil kende ham fra programmet 'Krause på Tværs'.

Martin Krasnik har siden 2010 været vært på udenrigsmagasinet 'Ellemann-Lykketoft' på TV 2 News og vender nu tilbage til dét DR2, hvor han tidligere har været vært på 'Deadline'.

Den sidste af de nyankomne er Frederikke Ingemann. Hun er ph.d. fra Sorbonne-universitetet i Paris i internationale forhold, og hun har udviklet og været vært på programmet 'Globus Rusland' på Radio 24Syv.

Værtsprofiler i nye roller

- Arbejdet med at tilrettelægge rammer og indhold på det kommende DR 2 er i fuld gang på de indre linjer. Derfor er det også glædeligt, at vi allerede nu har sikret os tre skarpe værtsprofiler, siger DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup.

Nyhedsdirektøren bekræfter, at man forventer at kunne melde flere nye værtsnavne ud i den kommende tid. Derimod er værtskonstellationerne på de enkelte programmer endnu ikke offentliggjort.

Ét er dog sikkert, seerne vil opleve flere af værterne i nye roller. Én af dem er Niels Krause-Kjær.

- Jeg har arbejdet som journalist, forfatter, klummeskribent og radiovært igennem mere end 20 år. Men jobbet som tv-vært bliver helt nyt for mig, og det glæder jeg mig virkelig til at prøve kræfter med, siger Niels Krause-Kjær.

Bruge sig selv aktivt

Ifølge kanalchef Michael Thouber fra DR2 har det især været et kardinalpunkt at rekruttere nogle værter, som er i stand til at bruge sig selv aktivt i værtsrollen.

- Vi har en ambition om, at de stærke værtsprofiler skal tegne de nye DR2-programmer mere, end man har været vant til. Det bliver i højere grad værterne, som bærer de enkelte programmer, og man vil opleve, at den traditionelle værtsrolle bliver udfordret, siger kanalchefen og fortsætter:

- DR2 har allerede en række stærke værtsprofiler, og vi er glade for at supplere med tre nye, der alle bidrager med stor personlighed og høj faglighed, som stadig vil være et særkende på det nye DR2, siger Michael Thouber, der sammen med makkeren Adam Holm står i spidsen for DR2.

Det nye DR2 ruller over skærmen i første kvartal af 2013. Der bliver tale om en 24-timers samfundskanal med løbende nyhedsopdateringer dagen igennem, men også samfundssatire, dokumentarer og kanalens flagskib 'Deadline', vil fortsat være at finde på kanalen.