Krav om millionerstatning efter Eurovision-skandale

Erhvervsstyrelsen lægger op til, at den tidligere bestyrelse i Wonderful Copenhagen skal til lommerne efter Eurovision-skandalen.

Conchita Wurst fra Østrig vandt Eurovision Song Contest 2014, der fandt sted i København. Showet endte med en budgetoverskridelse på 102 millioner kroner. (Foto: Jakob Boserup © Type 1)

46 millioner kroner.

Så mange penge mener Erhvervsstyrelsen, at den tidligere bestyrelse i Wonderful Copenhagen kan komme til at skulle betale tilbage efter Eurovision-skandalen.

Det skriver Erhvervsstyrelsen i en såkaldt agterskrivelse på sin hjemmeside.

Erhvervsstyrelsen mener, at den daværende bestyrelse har handlet ”ansvarspådragende” og er ansvarlige for, at fonden bag Eurovision har lidt et økonomisk tab.

- Det erstatningsbegrundede tab udgør 46 mio. kr., der er betalt af fonden til dækning af projektselskabets underbalance, skriver styrelsen.

Tre personer går fri

Hvor mange penge, de enkelte medlemmer i den tidligere bestyrelse hver især skal holdes til ansvar for, er endnu uklart

- Styrelsen vil tage stilling hertil i den endelige afgørelse, skriver Erhvervsstyrelsen.

Også Wonderful Copenhagens tidligere direktør Lars Benhard Jørgensen kan blive holdt økonomisk ansvarlig for million-underskuddet ved Eurovision. Det skyldes, at han ”har forberedt indstillinger til bestyrelsen og deltaget i betsyrelsens møder”.

Til gengæld vil tre af de daværende bestyrelsesmedlemmer ikke blive holdt økonomisk ansvarlige. Det skyldes, at de stemte imod beslutningen om at dække projektselskabets underskud. I august 2014.

Det var avisen Metroxpress, der kom med de første afsløringer af budgetoverskridelserne ved Eurovision-showet i København i 2014.

Showet endte med en samlet budgetoverskridelse på 102 millioner kroner.

Du kan få et overblik over sagens forløb i tidslinjen her.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve