Kravlekunst, flamencodans og halmballer på havnen: Her er 4 gratis oplevelser, du skal nå, inden Aarhus 2017 slutter

Lørdag slutter Aarhus 2017 officielt. Her får du en guide til oplevelser, du stadig kan nå.

Dronning Margrethe var med til at markere den officielle åbning af Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017 den 21. januar. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

På lørdag bliver det officielle punktum for Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017 sat.

Det sker med et stort finaleshow på havnen i Hvide Sande, der livetransmitteres på Aarhus Havn og på DR K, og samme dag, efter finaleshowet, åbner Aarhus op for 75 gratis koncerter rundt omkring i byen.

Har du ikke fået nok af de mange kulturtilbud i forbindelse med Aarhus 2017 endnu, så bare rolig. Vi guider dig her til fire gratis tilbud, du kan nå at se og opleve - flere af dem også efter den officielle afslutning.

Vi har bedt programkoordinator for Aarhus 2017, Trine Bang, komme med sine bedste bud.

(© Landsbylaboratoriet)

'Seahorses - Myter og Halmballer'

- Hvis man vil se, hvordan kunsten og kulturen i alle sine facetter sætter gang i en by og et lokalområde, så skal man tage til industrihavnen i Struer, siger Trine Bang.

- Hele Struers industrihavn er i fjorten dage lavet om til en 'smeltedigel', hvor man kan se alt fra flamenco til islandske heste, traktorer, halmballer og hornorkester. Det er fjorten dage, hvor hele byen er gået sammen om at skabe det her vilde møde mellem kunst, kultur og borgere. Her møder pensionistkoret akrobaten, traktoren balletdanseren og en masse andet skønt, der tilsammen udgør en unik festplads, siger hun.

- En ting er sikkert – det bliver anderledes på den interessante måde, siger Trine Bang og tilføjer, at der i forbindelse med Seahorses også vil være en cirkusforestilling hver aften, som man kan købe billet til.

Du kan opleve 'Seahorses - Myter og Halmballer' på Struer Havn fra 2.-16. december.

(© Susanne Slot)

My Playground

- My Playground er et nyt legelandskab, som nu står på slagterigrunden i Holstebro. Det består af tyve store, hvide kuber, man kan kravle rundt på og ind i, og lysinstallationer og musik er en del af kuberne, siger Trine Bang.

- Det er et godt legelandskab for hele familien, hvor både far, mor og børn kan gemme sig og gå på opdagelse, og det en en smuk legeplads i decembermørket. Hvis man skal have brændt nogle julekalorier af eller vil tage børnene med på en frisk tur mellem juleindkøbene, så er det et oplagt sted at tage hen.

My Playground kan fremover opleves på Slagteriet, Holstebro, også efter kulturbyårets afslutning.

'Mother Tongue' - Angelica Mesiti

Den australske billedkunstner Angelica Mesiti vil med sit videoværk Mother Tongue gerne stille spørgsmålet, hvordan vi mennesker lever bedst muligt sammen.

Værket er indspillet i forskellige lokalsamfund i Aarhus, blandt andet på Aarhus Rådhus og i Gellerup, og formålet er at undersøge sproget og sangens rolle i vores kulturelle tilhørsforhold.

- Det er en spændende udstilling om, hvordan vi lever bedst muligt sammen og en unik mulighed for at se et rum, der normalt ikke er åbent. For mig er det en god måde at afrunde Aarhus 2017 på – med en fin udstilling om, hvordan mennesket godt kan finde fællesskaber på tværs af forskelle.

'Mother Tongue' kan opleves gratis fem til den 10. december i 'O' Space i Aarhus.

'Plant et lys'

- Jeg har gået forbi Væksthusene i Botanisk Have i Aarhus tusind gange. Enhver by har sine ikoniske vartegn, som man kender godt, når man bor her. Et af de ikoniske væksthuse, den tropisk kuppel, som er en bygning, jeg personligt holder meget af, bliver forvandlet til en interaktiv lysinstallation, som man selv kan være med til at forandre, siger hun.

- Ved at røre ved installationen kan du være med til at påvirke det lys, der ligger på Væksthusene, og jeg synes, man skal opleve det, fordi det er en ny måde at se byen på. De her huse, som mange kender så godt får pludseligt nyt liv.

Du kan opleve installationen 'Plant et lys' ved Væksthusene i Botanisk Have, Aarhus, frem til 9. december.

DR K sender live fra Aarhus 2017 finaleceremonien Hvide Sande lørdag d. 9. december fra kl. 16.45.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk